Twitter
Arınç, Erdoğan'la ne konuştuğunu anlattı: "Gül aday olsaydı..."
01 Mayıs 2018 Salı

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığının konuşulduğu süreçte bir görüşmeleri olmadığını söyledi, "Beklentinin aksine hiçbir görüşme olmadı. Ben buna da ayrıca üzüldüm" dedi.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sonuçlanmayan adaylık sürecine kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik'e konuşan Arınç, Erdoğan'ın kendisinden Gül ile görüşmesi yönünde bir talepte bulunmadığını söyledi. Arınç, "Ben kendi kanaatlerimi ifade ettim sadece. Ondan da mutlu oldu. 'Zaten sizden de bunu beklerdim' dedi" diyerek görüşmeyi aktardı.

'BEN BUNA DA AYRICA ÜZÜLDÜM'

Eskiden beri Abdullan Gül'ün aday olmaması görüşünde olduğunu vurgulayan Arınç, adaylık sürecinde Gül ile görüştüğü iddialarına da yanıt verdi, şunları söyledi: "Yıllarca her konuda istişare ettiğiniz bir insan. Ben şöyle tahmin ettim; dedim ki herhalde (adaylığa) 'hayır' diyecek, beni yormak istemiyor. Ama sonra iş ilerledi, başkalarıyla da görüştüğünü bir şekilde duydum. Bu sefer de herhalde 'evet' diyecek de ondan sonra bana bir nevi sürpriz yapacak diye düşündüm. Beklentinin aksine hiçbir görüşme olmadı. Ben buna da ayrıca üzüldüm. Beni davet edip, 'konuyu istişare edelim' dese yine bunları söyleyecektim belki ama istişare etmiş olacaktık."

'GÜL ADAY OLSA DA TAYYİP BEY KAZANIRDI'

Muhalefetin adaylarını da değerlendiren Arınç, "kazanacak bir tablo yok" yorumunda bulundu: "Tayyip Bey’in karşısında hangisi olursa olsun ikinci tura kalacak gücü yok. Tayyip Bey bu işi birinci turda alacak, öyle görüyorum. Şimdi daha rahat oldu ama Abdullah Bey de olsa yine Tayyip Bey kazanırdı. Belki farklı güçler devreye girerdi ama yine kazanırdı. Yani yazı da gelse, tura da gelse Tayyip Bey kazanır."