Twitter
22 Şubat 2018 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kültür ve sanatın, savunma, sanayi ve ekonomi kadar önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin sanat alanında daha ileri seviyelere ulaşması için sistemin yenileneceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni'nde konuştu. Kültür ve sanatın, savunma ve ekonomi kadar önemli olduğunu söyledi.

“Tek kanatlı kuş” benzetmesi yapan Erdoğan, "Milletler için kültür ve sanat ekonomi ve savunma sanayi kadar önemlidir. Nasıl tek kanatla koy da uçakla havalanamazsa bunlardan biri geri kalan toplumlarda hedeflerine ulaşamazlar" dedi.

Türkiye'nin kültür ve sanat alanında güçlü bir birikime sahip olduğunu hatırlattı Erdoğan, batı medeniyetini kopyalamak yerine, bu birikime sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Önce kendi hazinelerimize sahip çıkacağız. Şimdi birileri yine bu sözlerimize bakarak bizi batı düşmanlığıyla itham edecek. Bizim kimseye düşmanlığımız yoktur. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil analitik konuşan olmanın bilinciyle yönümüzü geleceğe çevirdik" diye konuştu.

Erdoğan, gençlerin kültür ve sanatın birçok dalında başarılı olduğunu da söyledi. Bu başarının ortaya çıkarılması için sistemin yenilenmesi gerektiğine işaret etti. Erdoğan, "Anasınıfından itibaren öğrencilerin yönelimlerini belirlemek üzere çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. kabiliyetse bizim evlatlarımızdaki kabiliyet başka hiçbir yerde görmedim dersem yeridir. Sorunu insan keşfetme ve yetiştirme sistemimizde, daha doğrusu sistemsizliğimizde arayacağız. Saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla bu işlerin içinden çıkamayız" ifadelerini kullandı.

Turizm Bakanlığı, kültür-sanat özel ödüllerine bu yıl, sinema dalında yönetmen Safa Önal, musiki dalında Cüneyt Kosal, sanat tarihi dalında Prof. Dr. Nurhan Atasoy, tasavvuf tarihi dalında Prof. Dr. Süleyman Uludağ, kültür ve sanat kurumu dalında ise Bayburt'taki Baksı Müzesi layık görüldü.