Twitter
20 Nisan 2018 Cuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam çıkan olaylar yüzünden yarım kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili konuştu.

İstanbul'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

BİRİLERİ ORGANİZE ETTİ

BU konu bizi üzdü ciddi manada. İstanbul’a indiğim anda buna şahit oldum. Bu futbol teröründen öte bir şey. Burada açık konuşam lazım burada bir kumpas da var. Dikkat ettiyseniz olay hep korner köşelerinde oldu. Dört korner köşesinde bunlar oldu. Tribünlerdeki terörü birileri organize etti. Bu kendiliğinden olan bir şey değil.

KEŞKE TOLGA ORADA BİR YANLIŞIN İÇİNE GİRMESEYDİ

MAÇ gayet güzel gidiyor. Quaresma kornerini atacak yok çakmakmış şuymuş buymuş atılıyor. Böyle bir şey olamaz. Bakıyorsunuz Şenol Hoca’nın başına gelen olay. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Keşke Tolga da orada bir yanlışın içine girmeseydi. Şenol Hoca’ya yapılan affedilecek bir şey değil.

EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM ŞEY DE...

BEN Şenol Hoca’yı Fikret Başkanı Aziz başkanı aradım görüştüm. TFF bakalım neler çıkacak. Biz de Spor Bakanlığımızla üzerine gideceğiz. En çok üzüldüğüm şey de şu tribünlerde hanımlarımızın kızlarımızı gitmesini isteyişimizin amacı neydi? Fair Play’i sağlamaktı. Olay neredeyse tam tersine döndü. Bu katlanılır yenilir yutulur bir şey değil.