Twitter
17 Mart 2018 Cumartesi

İzmir, Uber'e 'sarı teknoloji'yle yanıt verdi. 3 ay sonra tüm durakları kapsayacak sistemle tüm taksiler kontrol edebilebilecek. Sisteme mobil aplikasyonun eklenmesiyle müşteriyle taksici esnafı akıllı telefonlar aracılığıyla buluşabilecek.

Uber tartışmaları gündemdeyken İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası çözüm yolunu sarı teknolojide buldu. İzmir Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık, "Bu teknolojiyle araçların nerede olduğunu, hangi konumda kaç km ile gittiklerini tehlike olup olmadığını takip edebiliyoruz" dedi.

İzmirde yüzlerce durakta işte bu sarı teknoloji kulllanılıyor aslında ubere karşı da bir alternatif. Akıllı telefonlara yüklenecek sistemle müşteri istediği konumdan taksiyi çağırıyor, aynı zamanda güvenliği için tedbir alınıyor.

ÖZELEŞTİRİ DE YAPIYORLAR

Başkan Anık, "Bize göre Uber'in yaptığı çalışma yasal değil, bizde Uber'in yaptığı işi yapacak kapasitedeyiz. Evet biz de bu akıllı sistemle Uber'leşiyoruz. Biz bunu esnaf üstünde parayı yurtdışına değil esnafın cebine koymak istiyoruz" diye konuştu. Anık, Uber'in dünyanın birçok ülkesinde yasaklandığını, Türkiye'de yapılan taşımacılığın da yasadışı olduğunu savundu. Anık, "Londra, İspanya, Hindistan... Gerçek bunlar sana değil" dedi.

İzmirli taksiciler özeleştiriyi de yapıyor.lüks araçlarla, konusunda uzman ve eğitimli şoförlerle taksi taşımacılığı yapılması gerek diyor: Biz İzmir olarak buna hazırız. Biz ne Uber'den ne bir başkasından, kimseden korkmuyoruz.