Twitter
16 Nisan 2018 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Ege'deki bayrak kriziyle ilgili olarak, "Askerlerimizin elinden bir kaza çıkabilir" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu konuyla ilgili, "Yunanistan bizim komşumuzdur. İlişkilerimizi geliştirmek için birlikte adımlar da attık. İki komşuyuz iyi kötü günde birlikte olmalıyız. Sorunlar var mı var. İhtilaflı konular var. Bir çözüm bulmak için epeydir istikşafi görüşmeleri de sürdürüyoruz. Faydalı oldu. Yani olay veya görüş ayrılığı olmadan tırmandırmadan üstesinden gelmemiz lazım. Daha önceki anlaşmalarla kimin olduğu belirlenmeyen adacıklar var. Kayalıklar var. Yunanistan 'bizim' diyor. Biz de 'bizim' diyoruz" dedi.

"POPÜLİZMİN YUNANİSTAN'A BİR FAYDASI YOK"

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: Ama bu konuda bir görüş birliği yok. Çözüm yok. Aidiyet belli değil. Yapılması gereken şey gerginliğe yol açacak adımlardan kaçınmaktır. Kardak'ta Yunanistan bazı tırmandırıcı adımlar attı. Biz de gerekli tedbirleri aldık. Bir tane bot geldi çarptı. Biz diyoruz, her zaman burada tehlikeli adımlar atmayın kaza çıkabilir, ya da askerlerimizin eliden kaza çıkabilir. Malesef bir savunma bakanı var. Kimine göre iyi çocuk kimine göre şımarık. Popülizmi seviyor tamam da şımarıklığı iki ülke ilişkilerini bozacak düzeye gelmemeli. Dün akşamda üç sivil bu davranışta bulunmuş. Komandolar gitti aldı. Yine yaparız alırız ama ne gerek var. Karşı tarafın bu tür adımlardan kaçınması gerekiyor. Durup dururken ilişkileri gerecek krize ol açacak adım atılmaması gerekiyor. Attığı zaman da karşılığını buluyor. Popülüzmin Yunanistan'a faydası yok. Daha pozitif gündeme odaklanılması lazım.