Twitter
10 Mayıs 2018 Perşembe

Bu müzik eğlence için değil, terapi için... Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kanser hastaları tedavilerine ek olarak müzik terapisi görüyor.

Habertürk TV'ye konuşan Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan, "Kanserli hastanın en büyük sorunu psikoterapiyle psikolojilerinin düzeltilmesi. Eksik olan yönleri müzik tedaviyle, müzikle terapiyle, psikolojik tedavilerine destek olarak psikolojilerini düzelterek tedavilerine yardımcı oluyoruz" diyor. Kanserli hastaların tedavisinde moral en önemli unsurlardan biri. Müzik de moral oluşturmada başvurulan yöntemlerden...

Hastanenin onkoloji servisinde sadece bağlama ile müzik yapılmıyor. Hastalara zaman zaman gitar, keman, kanun da çalınıyor. Kemoterapi merkezinde ayrıca kanser tedavisinde büyük önem taşıyan psikoterapi ve nefes terapileri yapılıyor; yogayla hastalar stresten uzaklaşıyor.

Başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan, "Bir hasta herhangi bir rahatsızlığı nedeniyle; örneğin memesinde kitle varsa teşhise tedaviye kadar gidiyoruz. Rahim ağzı kanseri şüphesiyle geliyorsa kemoterapiden kadın doğum tedavisine kadar her şeyi yapıyoruz. Herhangi bir sevk olmadan ve ek ücret almadan" diyor.

Ayrıca, buarada çalışan sağlık personeli, hastaların özel günlerini de unutmuyor.