Twitter
Alman basını Mesut Özil'e sahip çıktı: Ona çok şey borçluyuz
20 Haziran 2018 Çarşamba

Bir süredir Almanya'daki aşırı sağcıların, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle hedefe koyduğu Mesut Özil'e Alman basını destek çıktı.

Aşırı sağcılar hedefe koydu, Alman basını sahip çıktı. Die Welt Gazetesi, "Almanya, Mesut Özil'e çok şey borçlu" manşetiyle çıktı. İngiltere ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek fotoğraf çektiren Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Almanya'da bir süredir aşırı sağcıların hedefinde... Türk futbolcular çıktığı maçlarda ıslıklanıyor, sosyal medyada hakarete varan yorumlara maruz kalıyor. Son olarak 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika'ya karşı oynanan maçta, Özil'in çok üzgün görüldüğü konuşuldu.

Bu görüntülere Alman gazete Die Welt kayıtsız kalamadı. Futbolcuya manşetinden destek veren gazete, Türk futbolcunun bunları haketmediğini yazdı. Haberde, Özil'in adeta bir numaralı devlet düşmanı gibi gösterildiği belirtildi. Oysa, Mesut Özil'in Almanya ve milli takım için inanılmaz şeyler başardığı vurgulandı. "Almanya Mesut Özil'e çok şey borçlu" ifadesi manşete taşındı. Ayrıca, 2014'te dünya şampiyonu olan Almanya Milli Takımı kadrosunun, üçte birinini göçmen kökenli olduğu hatırlatıldı.

Türk futbolculara geçtiğimiz günlerde Almanya Başbakanı Merkel de destek vermiş, "Gündoğan ve Özil milli takım oyuncularıdır. Dolayısıyla alkışlanmalarından memnuniyet duyarım" demişti.