Twitter
Dev derbiye 3 gün kaldı! İşte teknik direktörlerin derbi taktikleri
14 Mart 2018 Çarşamba

Süper Lig'de Fenerbahçe-Galatasaray derbisine 3 gün kaldı. İki takımda da yoğun mesai var. Fatih Terim ve Aykut Kocaman derbiye nasıl bir taktikle çıkacaklarına kafa yoruyor.

Süper Lig'de 17 Mart Cumartesi akşamı gözler Kadıköy Ülker Stadı'nda olacak. 53 puanla lider Galatasaray, 47 puanla 4. sıradaki Fenerbahçe'ye konuk olacak. Kadıköy'e zirvede gidecek olan Sarı-kırmızılılar, 19 yıllık kazanamama serisini bitirmek istiyor. Teknik Direktör Fatih Terim, zorlu deplasmanda hücum futbolu oynamayı düşünüyor. Tecrübeli çalıştırıcı Fernandao'yu derbiye hazırlıyor. Brezilyalı oyuncunun Fenerbahçe maçına ilk 11'de başlaması bekleniyor. Savunmanın sağında cezalı Mariano'nun yerine Linnes oynayacak. Fatih Terim diğer oyuncuların yerlerini değiştirmeyi düşünmüyor.

Fenerbahçe cephesiyse derbiye sezonun maçı olarak bakıyor. Teknik Direktör Aykut Kocaman, oyuncularına, "Kazanamadığımız takdirde şampiyonluk şansımız azalır" dedi. Derbinin taktiği üzerinde kafa yoran Kocaman, bu sezon 25 gol atan Gomis'i Skrtel ile durdurmayı planlıyor. 53 yaşındaki teknik direktör, derbide Galatasaray'ın savunma zaaflarından yararlanmayı düşünüyor.