Twitter
Güney Kore teknik direktöründen ilginç itiraf: Futbolcularım her maçta farklı forma giydi
19 Haziran 2018 Salı

Dünya Kupası heyecanı son sürat devam ederken tabii sadece futbol konuşulmuyor. Bir de itiraflar var gündemde... Onlardan biri Güney Kore teknik direktöründen geldi.

Batılıların Asyalıları ayırt edememesinden faydalandı. Oyuncularını her maç farklı forma numaralarıyla oynattı. Güney Kore Teknik Direktörü Şin Tae-Yong, Dünya Kupası öncesi oynadıkları hazırlık maçlarıyla ilgili bir itirafta bulundu. "Rakiplerin kafasını karıştırmak için oyuncuları farklı sırt numaralarıyla sahaya çıkardık" dedi. Güney Koreli teknik adam, bir diğer amaçlarının da elindeki silahları rakiplerinden gizlemek olduğunu söyledi. "Bazı oyuncularımızı tanıyor olabilirler ama batılıların Asyalıları ayırt etmesi çok zor" diye de ekledi.

Bir itiraf da İsveç Teknik Direktörü Janne Andersson'dan geldi. Andersson, Dünya Kupası F Grubu'ndaki Güney Kore maçı öncesi konuştu. Rakiplerinin Dünya Kupası öncesi Avusturya ile oynadığı hazırlık maçını gizlice izlediklerini açıkladı. Özür diledi. İsveç'in antrenörü, Menajer Lasse Jacobsson'ın izlediği maç için "Bir hazırlık maçı yapılacağını duyduğu için oraya gitti. Taraftarlara kapalı bir maç olduğunu bilmiyordu ve uzaktan izledi. Ama bu farklı yorumlandıysa bundan üzüntü duyarız" dedi.

Güney Kore ve İsveç arasında pazartesi günü oynanan maç 1-0 İsveç'in galibiyetiyle sonuçlandı.