Twitter
28 Şubat 2018 Çarşamba

2000 yılından bu yana dağıtılan ve spor dünyasının en saygın ödüllerinden kabul edilen Laureus Dünya Spor Ödülleri'ni bu yıl kazananlar, Monaco'da düzenlenen törende belli oldu. 'Yılın Erkek Sporcusu' ödülünü, 9 senenin ardından tekrar İsviçreli tenisçi Roger Federer kazandı. Beşinci kez bu ödülü elde eden Federer, ayrıca 'Yılın Geri Dönüşü' ödülüne de layık görüldü. Böylece Federer aynı anda iki ödül alan ve 6 kez ile en fazla ödül kazanan isim oldu. Daha önce 4 kez 'Yılın Erkek Sporcusu' ödülünü kazanan Federer, İspanyol tenisçi Rafael Nadal, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Büyük Britanya'dan pilot Lewis Hamilton, atlet Muhammed Farah ve bisikletçi Chris Froome'u geride bıraktı. 

Tek kadınlarda 23 Grand Slam zaferi bulunan, hamile olmasına karşın 2017 Avustralya Açık'ta mücadele edip şampiyonluğa ulaşan ABD'li tenisçi Serena Williams, 'Yılın Kadın Sporcusu' ödülüne layık görüldü. 

Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton'ın şampiyon olduğu Formula 1'de takımlar klasmanında 668 puan toplayarak zirvede yer alan Mercedes, 'Yılın Takımı' seçildi.