Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Uber mi taksiler mi - İş-Yaşam Haberleri

        Son dönemde taksicilerle Uber arasındaki sürtüşme gündemden düşmüyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, geçtiğimiz günlerde bir protesto gösterisi düzenlemişve Uber'in faaliyetlerine son vermesini istemişti. Taksiciler Uber'in vergi vermediğini ileri sürüp bir an önce iletişiminin kesilip çok ağır ceza verilmesini talep etmişlerdi.

        Londra'da da Uber'in lisansı iptal edilmiş ancak Uber karara itiraz etmişti. İtiraz sonucu beklenirken Uber buradaki faaliyetlerine devam ediyor.

        Uber'in iş yapma modeli eleştiri konusu olsa da, Goldman Sachs'ın raporu gelecekte rotanın bu tip uygulamalara döneceğini gösteriyor. Özellikle kendi kendinegidebilen otomobillerin yaygınlaşması, ulaşım uygulamaları pazarının büyümesinin ana motoru olacak.

        REKLAM

        Rapora göre, pazarın en büyük iki firması Uber ve Çinli Didi'nin pazar payları 2030 yılında sırasıyla 68 ve 50 milyar dolara ulaşacak.

        8 KAT BÜYÜYECEK

        Goldman Sachs, ulaşım uygulamaları pazarının 2030 yılına kadar 8 kat büyümesini öngörüyor. Mevcut durumda pazarın 36 milyar dolar olduğu düşünülürse, 2030 yılında pazar büyüklüğü 288 milyar dolara çıkacak. Taksi pazarının büyüklüğü ise 55 milyar dolara gerileyecek.

        Öte yandan halihazırda taksi pazarı ulaşım uygulamalarına göre 3 kat büyük olsa da bazı kentlerde akıllı telefonlara yenilmiş görünüyor. Örneğin Uber'in doğduğu kent olan San Fransisco'da lokal taksi pazarını dörde katlamış durumda.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ