Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ucuz et satan marketler - Bim ucuz et - A101 ucuz et - İş-Yaşam Haberleri

        Vatandaş ESK'nın başlattığı 29 TL'lik kıyma ve 31 TL'lik kuşbaşı fiyatlarını görünce adeta ucuz ete hücum etti ve ucuz et rafları kısa sürede boşaldı.

        Yoğun talebi gören diğer market zincirleri de harekete geçti ve onlar da ucuz et projesine dahil oldu. BİM ve A101'den sonra Migros başta olmak üzere diğer marketler de ucuz et satmaya başladı.ESK'nin temini ile ilk olarak iki markette satışa sunulan "ucuz etler" bu hafta sonundan itibaren tüm Türkiye çapında ulaşılabilir olacak.

        BİM VE A101 DIŞINDAKİ MARKETLERDE SATILAN UCUZ ET FİYATLARI ŞÖYLE:

        Migros'da kıyma 29 TL, kuşbaşı 31 TL

        ŞOK'da yarım kilo kıyma16.50 TL, yarım kilo dana kuşbaşı 17.45 TL

        Happy Center'da kıyma 32.95 TL

        REKLAM

        File Market'de kıyma 31 TL, kuşbaşı 33 TL

        Onur Market'de ise kıyma 31 TL, kuşbaşı ise 33 TL'den satışa sunuldu.

        KASAPLAR DA İNDİRİME GİTTİ

        Kasaplar ise ESK'nın marketlerle birlikte hayata geçirdiği ucuz et satışına "hodri meydan" dedi.Vatandaş, ucuz et için marketin yolunu tutunca, kasaplar müşteri kaybetmemek için fiyatlarda 3-4 lira arasında indirime gitti. Kasaplar, daha fazla indirim yapabilmek için, devletten KDV konusunda destek bekliyorlar.

        Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yerli üreticinin destek beklediğini belirterek,"Ne yapalım? Mecburen biz de indirime gideriz. Neden gitmeyelim? 1 kilogram ette 4 TL KDV var. KDV'yi kaldırsınlar, biz de 4 TL indirim yapalım. Hatta 2 TL de kendimizden yapacağız. Toplamda kilogram fiyatında 6 TL indirim olur. Hodri meydan. 6 TL indirim yaparsak kıyma 38 TL kıyma, kuşbaşı 42 TL olur." dedi.

        "6 BİN TONDAN 10 BİN TONA ÇIKARACAĞIZ"

        Gıda ve Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba,ise dün yaptığı açıklamada amacın asla rekabet ve kasapları rahatsızetmekdeğil, dar gelirli vatandaşları ucuz et ile buluşturmak olduğunu vurgulayıp, piyasa oturuncaya kadar söz konusu uygulamanın devam edeceğini, gerekirse de belirlenen 6 bin tonluk miktarın 10 bin tona çıkabileceğini bildirdi.

        "HELAL DEĞİL" İDDİALARINA YANIT

        Projeye yönelik eleştiriler arasında, "bu etlerin helal olmadığına" yönelik iddialar bulunduğuna işaret eden Fakıbaba, "Bazıları diyor ki 'helal et değil'. Biz bunlara çok dikkat eden bir iktidarın bakanlarıyız, bunlar bizim için çok önemli. Et, Avrupa'dan geliyor ve bizim oradaki kasaplarımız Müslüman arkadaşlar. Duasıyla bunlar kesiliyor. Bizim kontrolümüz altında. Ben yemediğim eti başkasına yedirmem. Allah da biliyor, çok samimiyim. Bizim zaten karşıladığımız, marketlere verdiğimiz yüzde 10'un bile altında. Biz ne istiyoruz, gariban insanlar, dar gelirli insanlar şu etten yiyebilsin." diyerek tepki gösterdi.

        REKLAM

        "HİÇBİR KAR ELDE ETMEYECEĞİZ"

        Öte yandan, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç ise, ucuz et projesi kapsamında yapılan satışlardan hiçbir kar elde etmeyeceklerini ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını belirtti.

        Aykaç, şunları kaydetti:

        "Bu proje kapsamında yapılan satışlardan BİM hiçbir kar elde etmeyecektir. Kıyma KDV dahil kilosu 29 TL'den, kuşbaşı et ise KDV dahil kilosu 31 TL'den tedarikçilerimizden satın alınacak ve yine aynı fiyatlarla satılacaktır."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ