Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş UEFA Süper Kupası finali Vodafone Park'ta oynanacak - Futbol Haberleri

        UEFA, 2019 UEFA Süper Kupa mücadelesinin Vodafone Park'ta oynanacağını açıkladı.UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen UEFA İcra Kurulu toplantısının ardından 2019 yılındaki UEFA organizasyonlarına ev sahipliği yapacak olan statları duyurdu.

        UEFA Yönetim Kurulu, bugün İsviçre'de gerçekleştirilen toplantıda 2019 yılında oynanacak Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Süper Kupa finallerine ev sahipliği yapacak ülkeleri belirledi. Beşiktaş'ın stadı Vodafone Park, 2019 UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak.

        Beşiktaş daha önce bu konuda bir başvuruda bulunmuş ve Vodafone Park'ıAvrupa Ligi ve de Süper Kupa finali için aday stat olarak göstermişti. Yapılan ön incelemede Vodafone Park Stadı her iki final için de barajı geçmişti. Vodafone Park, Avrupa Ligi finali için 7, Süper Kupa finali için de 9 stat arasında yer almıştı.

        TÜRKİYE'DEKİ 3. FİNAL!

        Türkiye daha önce bir Şampiyonlar Ligi bir de o dönemki adıyla UEFA Kupası finaline ev sahipliği yapmıştı. 2005 yılında Liverpool'un Milan karşısında 3-0'lık skorla geriden döndüğü Şampiyonlar Ligi finali İstanbul Olimpiyat Stadı'nda, Shakhtar Donetsk'in, Werder Bremen'i 2-1 mağlup ettiği 2009 UEFA Kupası finali de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanmıştı.

        TÜM FİNALLERİN YERİ BELLİ OLDU

        Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Vodafone Park, 2019 UEFA Süper Kupası'na ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra, 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, İspanya Ligi ekiplerinden Atletico Madrid'in stadı Wanda Metropolitano'da, 2019 UEFA Avrupa Ligi Finali ise Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ