Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ülker ABD'deki dev satın almadan vazgeçti - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Gazete Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım'a yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

        "Nestle ABD’de çikolata merkezlerini satışa çıkardığını açıkladı. Yüzgörümlüğü dediğimiz parayı ödeyen gidip şirketin durumuna bakıyor. Bizim arkadaşlar da gidip bakmışlar. Ama geri dönüş yapmadılar. Beğenseler bana söylerlerdi."

        Öte yandan Yıldız Holding'in yurtdışı iştiraki Pladis CEO'su Cem Karakaş da, Nestle'nin ABD'deki atıştırmalık sektörü varlıklarına teklif vermekten vazgeçtiklerini söyledi.

        Karakaş, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Sonuçta Nestle'nin Kuzey Amerika varlıkları oradaki faaliyetlerimizi tamamlayıcı gözükmüyor, bu nedenle teklif vermeme kararı aldık" dedi.

        Karakaş, Pladis'in üst gelir grubunu hedefleyen ürünlere odaklanacağının altını çizerek, "Son yıllarda Kuzey Amerika ve

        Batı Avrupa'da sürekli olarak büyüyen tek segment premium çikolata. Bu alanda eşsiz bir pozisyondayız ve buraya yatırım

        yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        Yıldız Holding’in adı son olarak Nestle’nin ABD’deki çikolata faaliyetlerini satın alacak gruplar arasında geçmişti. Yıldız Holding'e bağlı olan Pladis, uluslararası büyüme planları kapsamında Nestle'nin 2 milyar dolar değerindeki ABD'deki atıştırmalık sektörü varlıklarını satın almak için teklif vermeyi değerlendirmiş ve bu kapsamda bazı temaslarda bulunmuştu.

        Ancak gelinen noktada Yıldız Holding bu satın alma işleminden vazgeçti.

        Nestle'nin ABD atıştırmalık varlıkları arasında Butterfinger, Crunch ve 100 Grand gibi kitlesel pazarlara hitap eden markalar bulunuyor.⁠⁠⁠⁠

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ