Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Ünlü oyun stüdyosuna cinsiyetçi iş ortamı iddiası - Teknoloji Haberleri

        Fahrenheit, Heavy Rain, Beyond: Two Souls gibi her biri oyun dünyasında özel bir yer edinmiş yapımlara imza atan Quantic Dream Stüdyosu hakkında, Fransa kaynaklı 3 farklı dergi tarafından şaşırtıcı iddialar yayınlandı. Şimdilerde Detroit: Become Human'ı geliştiren stüdyonun çalışma ortamı için "ırkçı ve cinsiyetçi" şeklinde değerlendirme yapan dergiler, ünlü oyun stüdyosunu çok zor bir duruma soktu.

        Genel merkezi Fransa'nın Paris şehrinde olan Quantic Dream'in başkanı David Cage ve ortağı Guillaume de Fondaumière, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Söylenenlere göre çalışanlar arasında yapılan mail'leşmelerde ve ofisin duvarlarında yer alan bazı görsellerde ırkçı ve cinsiyetçi içerikler bulunuyor. %83'ü erkek olan 180 kişilik ofiste çalışanlar arasında ırkçı ve cinsiyetçi şakalaşmalar da olduğu iddia ediliyor. Üstelik Quantic Dream yönetimi tüm bu içeriklerden haberdar ve hatta bazılarına bizzat dahil oluyorlar. Cage, iddialar hakkında "Saçma ve gülünç" ifadelerini kullanırken, Fondaumière ise "Bu iddialar kesinlikle doğru değil" diyerek şirketini savundu.

        Fransız dergilerinin gündeme getirdiği bu iddia, önümüzdeki günlerde eski çalışanların da açıklamalarıyla yeni açılımlar kazanabilir. Eğer söylenenler doğruysa, Quantic Dream'in prestiji ve buna bağlı olarak ticari faaliyetleri epey zarar görecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ