Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Uruguay Uruguay: 1 - Suudi Arabistan: 0 MAÇ SONUCU VE ÖZETİ! Tur atlayan ilk takımlar belli oldu! - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası'nda A Grubu'ndaki ikinci maçların son karşılaşması oynandı. Ev sahibi Rusya dün Mısır'ı yenerek puanını 6'ya çıkarmıştı. İlk maçında Mısır'ı yenen Uruguay, Suudi Arabistan'ı da 1-0 mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti ve böylece A Grubu'nda bir üst tura yükselen takımlar belli oldu. A Grubu'nda Rusya ile Uruguay, bir üst tura yükseldi. İki takım, gruptaki son maçlarında karşı karşıya gelecekler. Suudi Arabistan ile Mısır'ın ise bir üst tura yükselme ihtimalleri matematiksel olarak kalmadı.

        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... URUGUAY - SUUDİ ARABİSTAN MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Oldukça düşük tempoda geçen maçta Fernando Muslera bir rekora imza attı. Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera, Dünya Kupası'ndaki 13. maçına çıkarak ülkesinin turnuva tarihinde en fazla forma giyen oyuncu rekorunu egale etti. Uruguay'da 13 maç oynayan son isim, 1966, 1970 ve 1974 Dünya Kupası'nda forma giyen Ladislao Mazurkiewicz idi.

        Uruguayi 23. dakikada Luis Suarez'in attığı golle 1-0 öne geçti. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda bomboş pozisyonda sol ayağıyla vuruş yapan Suarez, 100. milli maçında 52. golünü kaydetti.

        Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

        Mücadelenin ikinci yarısı da ilk 45 dakikadaki gibi düşük tempoda geçti. İki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince Uruguay maçı 1-0 kazandı.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        Uruguay, Dünya Kupası tarihinde gruplarda oynadığı ilk iki maçı son olarak 1954 yılında kazanmıştı. Güney Amerika temsilcisi bu talihsizliğini de Suudi Arabistan mücadelesiyle geride bıraktı.

        MAÇ TAKVİMİ

        > 25 Haziran (TSİ: 17.00): Uruguay-Rusya (Samara Arena - Samara)

        > 25 Haziran (TSİ: 17.00): Suudi Arabistan-Mısır (Volgograd Arena - Volgograd)

        URUGUAY

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek 1930 ve 1950 şampiyonu Uruguay Milli Takımı, hücum hattındaki Edinson Cavani-Luis Suarez ikilisine güveniyor.

        Rusya, Suudi Arabistan ve Mısır'ın bulunduğu A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Uruguay Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Kariyerinin büyük bölümünü Güney Amerika'da geçiren, Avrupa'da ise Milan, Cagliari ve Oviedo'yu çalıştıran 71 yaşındaki Oscar Tabarez'in 2006'dan beri teknik direktörlüğünü yaptığı Uruguay, Güney Amerika eleme grubunda 9 takımla karşılaştı.

        Brezilya, Arjantin, Kolombiya, Peru, Şili, Paraguay, Ekvador, Bolivya ve Venezuela ile mücadele eden Uruguay, 18 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet alarak 31 puan topladı ve grup ikincisi olarak 2018 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        Teknik direktör Tabarez böylece 2011 Copa America'da şampiyonluğa taşıdığı Uruguay Milli Takımı ile 1990, 2010 ve 2014'ten sonra 4. defa Dünya Kupası'na gidecek.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Önceki turnuvalarda Hector Scarone, Angel Romano, Obdulio Varela, Pedro Rocha, Rodolfo Rodriguez, Hugo de Leon, Carlos Alberto Aguilera, Ruben Sosa, Enzo Francescoli, Alvaro Recoba, Diego Forlan gibi önemli isimlerin forma giydiği Uruguay, formda golcüleriyle dikkati çekiyor.

        Bu sezon 28 golle Fransa liginde gol krallığına ulaşan Paris Saint-Germain'in santraforu Edinson Cavani, 10 golle de Güney Amerika elemelerinin en skoreri oldu. Hücum hattındaki diğer bir yıldız oyuncu Luis Suarez ise İspanya liginde 25, elemelerde de 5 kez fileleri havalandırdı.

        Kalesini Galatasaraylı Fernando Muslera'nın koruduğu Uruguay, Sampdoria'dan Lucas Torreira, Inter'den Matias Vecino, Juventus'tan Rodrigo Bentancur, Atletico Madrid'den Diego Godin ve Jose Maria Gimenez'i de kadrosunda barındırıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Kupanın oynandığı ilk yıllarda dünyanın en güçlü takımları arasında yer alan Uruguay, 12 defa katıldığı organizasyonda 2 şampiyonluk (1930, 1950) yaşadı. 1970'li yıllara kadar dünyanın en iyi milli takımları arasında yer alan Uruguay, sonrasında giderek düşen bir form grafiği sergiledi.

        ABD 1994 ve Fransa 1998'de düzenlenen turnuvalara katılamamasının ardından yeniden yapılanmaya giden Güney Amerika temsilcisi, uluslararası futbol arenasında adını duyurarak eski günlerine dönüş sinyali verdi.

        Güney Kore ve Japonya'nın ev sahipliğini yaptığı 2002'deki turnuvada gruplara kalan Uruguay, Güney Afrika 2010'da beklenen çıkışı yaptı ve organizasyonu 4. sırada bitirdi. Uruguay, son olarak katıldığı Brezilya 2014'te ise gruptan çıkmayı başaramadı.

        Uruguay'ın dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1930 - Şampiyon

        1950 - Şampiyon

        1954 - 4'üncü

        1962 - Grup aşaması

        1966 - Çeyrek final

        1970 - 4'üncü

        1974 - Grup aşaması

        1986 - Son 16 turu

        1990 - Son 16 turu

        2002 - Grup aşaması

        2010 - 4'üncü

        2014 - Son 16 turu

        SUUDİ ARABİSTAN

        Rusya, Mısır ve Uruguay'ın bulunduğu A Grubu'nda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Suudi Arabistan Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        1996 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 1998 Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı formasını giyen, 2016 Copa America'yı kazanan Şili Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Juan Antonio Pizzi'nin yönetimindeki Suudi Arabistan, Asya elemelerine 2. turdan başladı.

        Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Filistin, Malezya ve Doğu Timor'un bulunduğu A Grubu'nda yer alan Suudi Arabistan, 8 karşılaşma sonunda 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak 20 puanla grubu lider bitirdi ve 3. tura yükseldi.

        Suudi Arabistan, 2. turda gruplardan çıkan 12 takımın 6'şarlı iki grupta mücadele ettiği 3. turda, B Grubu'nda Japonya, Avustralya, BAE, Irak ve Tayland ile yarıştı. 10 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 3 yenilgi elde eden Suudi Arabistan, 19 puan toplayarak grubunu 2. sırada tamamladı ve Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Majed Abdullah, Sami al-Jaber, Mohamed al-Deayea, Mohammed al-Khilaiwi gibi oyuncuların forma giydiği Suudi Arabistan'ın en önemli kozu, ülkesinin El-Nassr Kulübünde oynayan santrafor Muhammad al-Sahlawi olacak.

        Teknik direktör Pizzi, 16 kez fileleri havalandırarak Asya elemelerinin en skoreri olan al-Sahlawi'nin gollerine, Rusya'da da devam etmesini umuyor.

        Suudi Arabistan'ın dikkat edilmesi gereken diğer isimleri ise İspanyol kulüplerinin kadrosunda yer alan Fahad al-Muwallad (Levante), Salem al-Dawsari (Villarreal) ve Yahya al-Shehri (Leganes).

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Suudi Arabistan Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 4 kez katıldı. 1930 ile 1974 yılları arasındaki turnuvalarda yer almayan takım, 1994'e kadar da elemeleri geçemedi.

        ABD 1994'te, Hollanda'ya karşı Suudi Arabistan'ın Dünya Kupası'ndaki ilk golünü atan Fuad Enver, Fas'ı 2-1 yendikleri karşılaşmada ise takımına turnuva tarihindeki ilk galibiyeti getiren golü kaydetti. Son maçında da Belçika'yı mağlup eden Suudi Arabistan, katıldığı ilk Dünya Kupası'nda gruptan çıkmayı başardı. Fakat son 16 karşılaşmasında İsveç'e 3-1 yenilerek elendi.

        Suudi Arabistan'ın Dünya kupaları geçmişi şöyle:

        1994 - Son 16 turu

        1998 - Grup aşaması

        2002 - Grup aşaması

        2006 - Grup aşaması

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ