Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üsküdar'da organik tarımın önü daha da açıldı

        Betonlaşmayla birlikte gökdelenlerin hızla arttığı Megakent’te yaşayanlar, yeşile hasret. Sebze ve meyveyi ise pazarlarda veya market tezgâhlarında görüyor. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre son dönemde özellikle yeni nesillerin dalından sebze ve meyveyle tanışması için bazı sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin girişimleri var. Bu konuda çaba gösteren belediyelerden biri de Üsküdar.

        Belediye bu konudaki ilk adımını 2015 yılında Kuzguncuk halkı tarafından İlya’nın Bostanı olarak bilinen alanda atmıştı. Kuzguncuk Bostanı, domates, biber ve patlıcan tohumlarıya yeniden hayat bulmuştu. Üsküdar Belediyesi, kentleşmenin geliştiği ve betonlaşmanın hızla arttığı günümüzde, insanları toprakla buluşturmak ve hobi amaçlı sebze yetiştiriciliğine teşvik etmek için Kuzguncuk Bostanı’nın ardından ilçe halkını yeni bir bostanla daha buluşturdu.

        REKLAM

        ‘EKİP BİÇECEKSİNİZ’

        Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi’nde açılışı gerçekleşen İmrahor Bostanı’nda ilk olarak marul, lahana, brokoli, kıvırcık fideleri dikildi. Biberiye, adaçayı, lavanta, lavantin, nane, fesleğen, kekik gibi tıbbı aromatik bitkiler için küçük saksılı parseller oluşturuldu. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Burada bir park açmaktan öte bir tarihe sahip çıkmanın, bir zenginliğimizi daha gün yüzüne çıkarmanın, bu yavrularımıza armağan etmenin onlarla buluşturmanın lezzetini yaşıyoruz.

        Kuzguncuk’ta da olduğu gibi burası da küçük parseller ile ayrılmış ve ahşap kaplamalarla etrafları çevrilmiş, şimdi burada siz ekip biçeceksiniz. Burada iş sadece toprağa bir domates, salatalık, biber, patlıcan dikmek, ekmek, yetiştirmek değildir; burada huzur var, sevgi var, kardeşlik var burası hem Üsküdar hem İstanbul” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ