Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Uzman korucular görev için gün sayıyor
        1

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun güvenlik korucularına subay olma yolunu açacaklarını açıklamasının ardından, 21-28 yaşındaki 226 güvenlik korucusu İzmir Foça Jandarma Eğitim Komutanlığı’nda eğitim almaya başladı.

        2

        PİLOT UYGULAMA

        Kanun hükmünde kararname (KHK) çerçevesinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde Güvenlik Korucuları Daire Başkanlığı’nın kurulması sonrası, terörle etkin mücadele için koruculara uzman çavuşluk yolunu açan düzenlemeler yapıldı.

        3

        Bu kapsamda pilot il seçilen Van, Şırnak, Hakkâri ve Siirt’ten çok sayıda güvenlik korucusu, uzman çavuş olmak için başvuru yaptı. 21-28 yaş aralığındaki 226 güvenlik korucusu, başvuruları kabul edilerek İzmir Foça Jandarma Eğitim Komutanlığı’na gönderildi. Güvenlik korucuları, 1 hafta önce eğitime başladı.

        4

        Gazete Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre 4 aylık uzman çavuşluk eğitiminin tamamlanmasının ardından 226 güvenlik korucusu, ikâmet ettiği il ve ilçede görev yapmaya başlayacak.

        5

        2 aylık deneme sürecinde başarı sağlanırsa, güvenlik korucularının bulunduğu bütün illerdeki korucular arasından uzman çavuşlar seçilecek. Uzman çavuş olmak için bütün kriterler güvenlik korucuları için de geçerli olacak. Güvenlik korucularına ayrıca 2 hak daha tanındı.

        6

        Uzman çavuş olan güvenlik korucuları kendi bulunduğu il ve ilçelerde görev yapacak, kendi istekleri ile istifa ettiklerinde yeniden güvenlik korucusu olabilecek.

        7

        600 KÖH SAHADA

        Uzman çavuş olmak için yetiştirilenlerden ayrı olarak, ağır silahlı özel tim için Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan, Erzurum, Hakkâri, Van, Bitlis, Bingöl, Tunceli, Elazığ Malatya, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Trabzon’un Maçka İlçesi ve Gümüşhane’den Korucu Özel Harekât’a (KÖH) almak için seçilen bin kişiden 600’ü, Foça’daki eğitimlerini tamamlayarak göreve başladı. Askeri birliklere katılan eğitimli korucu timleri, sadece terörle mücadelede görev alıyor.

        8

        ‘BÖLGENİN HAFIZASI’

        Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, güvenlik korucularına tanınan haklarla birçok kazanım elde edildiğini belirterek, askerlik yolunun açılmasının çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

        9

        Sözen, “Korucular bölgenin canlı hafızası olduğu için sistemin daha fazla güçlendirilmesi gerekiyor. Çünkü buraya gelen askerler ve polisler 2-3 yıllık Şark görevinin ardından gidiyorlar. Korucular bu bölgenin halkı olduğu için terörle mücadelenin canlı hafızası haline gelmiş. Uzmanlık sisteminin tutmasıyla terörle mücadelede çok ciddi kazanımlar elde edilecek. Çünkü bölgeyi biliyorlar” dedi.