Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vergiler düştü maaşlar arttı! 125 bin kişiye 1000 dolar prim - İş-Yaşam Haberleri

        Dünyaca ünlü Walt Disney firması, dün yapılan duyuruya göre dünya genelindeki 125 bin çalışanına 1000 dolar nakit ikramiye ödeyeceğini açıkladı.

         Eğitimin her daim fırsat yakalamak ve yeni kapılar açmak için anahtar olduğuna inanıyorum. 1000 dolar ikramiye ve diğer desteklerin hem şu an hem de gelecekte pozitif etkileri olacağını düşünüyorum.
        Eğitimin her daim fırsat yakalamak ve yeni kapılar açmak için anahtar olduğuna inanıyorum. 1000 dolar ikramiye ve diğer desteklerin hem şu an hem de gelecekte pozitif etkileri olacağını düşünüyorum. Bob Iger - Walt Disney CEO

        Walt Disney tarafından yapılan açıklamada saatlik çalışan personelin üniversite eğitim masraflarına da destek olacağı belirtilirken, şirketin başkanı ve CEO'su Bob Iger bu destekten 88 bin kişinin faydalanacağını belirtti. 50 milyon doları bulması beklenen bu programla birlikte Disney'in ayırdığı kaynak 175 milyon dolar olacak.

        REKLAM

        Şirket yöneticileri ise bu uygulamalardan yararlanamayacak. Walt Disney geçen yıl 55 milyar dolar gelir elde etmiş ve net kârını da 8.9 milyar dolar olarak açıklamıştı.

        Şubat ayından itibaren uygulanmaya başlayacak karar, ABD kongresinden yeni geçen tasarıyla kurumlara uygulanan vergi oranındaki düşüşün personele yansıtılması olarak yorumlanıyor.

        Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz günlerde de dünyanın en büyük perakendecilerinden Wal-Mart, çalışanlarının saatlik ücretlerine zam yapmış, başta izinler olmak üzere sosyal haklarını iyileştirerek 105 milyon dolarlık kaynak ayırmıştı.

        Telekomünikasyon şirketi Comcast de 100 bini aşan personeline 1000 dolar ikramiye ödeyeceğini duyurmuştu. Comcast, başta NBC Universal ve DreamWorks olmak üzere pek çok medya kuruluşunu bünyesinde barındırıyor.

        Öte yandan, CFRA Araştırma analisti Tuna Amobi, bilhassa yılan hikayesine dönen sendikal görüşmeler sonrasında bu ikramiyelerin çalışanlara yönelik iyi bir jest olduğunu ancak maddi anlamda okyanusta bir damla niteliği taşıdığını ifade etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ