Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Alman hükümetinde mülteci anlaşmazlığı

        Son 4 ayda, 18 yaşın altında 5 kız... Önce tecavüze uğradı, ardından öldürüldü. Almanya'da yaşanan bu korkunç olayların hepsinin suçlusunun mülteci olarak ülkede bulunan kişiler olduğu ortaya çıktı. Art arda yaşanan bu olaylar, Almanya'yı ayağa kaldırdı. Tartışmalar koalisyon hükümetinde de krize yol açtı. Krizin karşı karşıya getirdiği iki isim, Başbakan Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer...

        İçişleri Bakanı Seehofer, başka Avrupa ülkeleri üzerinden giriş yaparak, Almanya'ya gelen mültecilerin sınırdan geri çevrilmelerini istiyor. Başbakan Merkel ise bu öneriye itiraz ediyor. Alman başbakan, soruna Avrupa Birliği ülkeleriyle ortak bir çözüm bulunmasından yana. Bu olana kadar da mülteci politikasını değiştirmeyeceğini söylüyor.

        Seehofer ile Merkel'in "Göçmenler için Master Planı" isimli hükümet planını açıklamak üzere bir araya gelmesi bekleniyordu. Merkel'e yakın kaynaklara göre, Seehofer mülteci politikasına dair hazırladığı taslağı başbakana ulaştırdı. Ancak Başbakan Angela Merkel, İçişleri Bakanı Horst Seehofer'le görüşmesini iptal etti. Bunun üzerine İçişleri Bakanı da başbakanlıkta düzenlenen uyum zirvesine katılmayacağını duyurdu. Seehofer'in kararı Merkel'e misilleme olarak yorumlandı.

        Son dönemde Suriye ve Iraklı mültecilerin karıştığı suç olayları Almanya'nın gündeminde. Bu durum kamuoyunda giderek artan oranda tepkilere neden oluyor. Mülteci karşıtı sağ popülist Almanya için Alternatif Partisi de bu tepkileri hükümete karşı kullanıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME