Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Bolivya'da sokaklar karıştı! Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı

        Latin Amerika ülkesi Bolivya'da hükümetin eğitim politikalarını protesto eden binlerce öğrenci, sokaklardaydı. Polisin öğrencilere müdahalesi sert oldu, çok sayıda gösterici yaka paça gözaltına alındı.

        Havada uçuşan taşlar, sopalar... Sokakları kaplayan biber gazı ve gözaltına alınan göstericiler... Bolivya'dan artık alışıla gelmiş görüntüler bunlar. Sokağa çıkanlarsa öğrenciler ve profesörler... Gerginliğin nedeni hükümetin eğitim politikası. Öğrenciler ve profesörler, hükümetin üniversitelere daha fazla finansal destek sağlamasını talep etti. Hükümetin inşa ettiği yeni devlet binası ve Devlet Başkanı Evo Morales'in Dünya Kupası maçları için Rusya'ya gitmesi başkent La Paz'da protesto edildi.

        Aslında gösteri her zamanki gibi sakin başlamıştı. Öğrenciler önce sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Ardından polise taş, şişe ve sopa fırlatmaya başladı. Çok geçmeden polis biber gazı ve tazyikli su ile öğrencilere müdahale etti. Çıkan olaylarda yaralananlar oldu. Çok sayıda öğrenci de gözaltına alındı. Gergin günden geriye işte bu görüntüler kaldı...

        BAKMADAN GEÇME