Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video NASA açıkladı... Mars'ta heyecan uyandıran iki keşif!

        Mars'ta görevli uzay robotu Curiosity'den yeni bir haber geldi. Kızıl Gezegen'deki Gale Krateri'nden alınan numunelerde, organik maddelere rastlandı.

        Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars'a bir keşif robot göndermişti. Curiosity, yani Türkçe karşılığıyla "Merak" adlı robot, Kızıl Gezegen'de numuneler topladı. NASA da, elde edilen bulguları paylaştı. Bilim insanları, Gale Krateri'nin tabanındaki yaklaşık 3.5 milyar yıllık kayalıkta organik maddeler bulunduğunu açıkladı. Araştırmacılara göre, Mars'taki organik maddeler, eski bir yaşam kanıtı, yaşam için bir besin kaynağı ya da yaşam yerine var olan başka bir "şey" olabilir. 

        Diğer yandan, Curiosity, Mars'ın atmosferindeki metanı ölçtü. Gezegenin atmosferinde, mevsimsel metan artışları olduğu bilgisi dorulandı. Peki bu ne anlama geliyor? Henüz kesin olmamakla birlikte , Kızıl Gezegen'de, metan artışına sebep olan biyolojik bir kaynak bulunuyor olabilir. Bilim insanları, bu son araştırmayla, eski yaşam belirtilerini bulabilme şansının yükseldiği görüşünde... 

        "Curiosity" adlı robot, 2012 yılından beri Gale Kraterinde. Kasım 2011'de; Cape Canaveral Uzay İstasyonu'ndan fırlatılmıştı. Mars'ın iklim ve jeolojisini inceleyen meraklı robot, gezegende yaşam belirtisi arıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME