Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Polis bile şok oldu! 11 yıldır protez kolla ve ehliyetsiz araba kullanıyormuş...

        Afyonkarahisar'da yol kontrolü yapan polis ekipleri, durdurdukları bir sürücü karşısında şoke oldu. 

        Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde rutin kontroller sırasında bir otomobili şüphe üzerine Bedesten Çarşısı önünde durdurdu. Sürücü Abdullah D.'den ehliyet ve ruhsat isteyen trafik ekipleri, sürücünün iki elinin de protez olduğunu fark etti. Trafik ekipleri sürücüye protez ellerle araç kullanması yönünde doktor raporunun olup olmadığını sordu. Raporu olmadığını belirten Abdullah D., "Kaç defa müracaat ettim ancak raporu alamadım. Hatta evrakım hastanede" diyerek kendisini savundu.

        "15 YILDIR KULLANIYORUM"

        Ehliyeti olmadığını, 2007 yılında elektrik akımına kapılarak her iki elinin bileklerinden kesildiğini kaydeden Abdullah D., aracın ise eşinin üzerine olduğunu ifade etti. Aracın trafik sigortasının da olmadığını belirten Abdullah D., "15 yıldır araç kullanıyorum. 11 yıldır da hareketli protezlerle trafiğe çıkıyorum. Ehliyet almak için başvuracağım. Yaptığımı doğru bulmuyorum. Ne yapayım?" dedi. Bu şekilde otomobil kullanmasının doğru olmadığını sürücüye anlatan trafik ekipleri, kurallara uyması konusunda da uyarıda bulundu.

        OTOMOBİL TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

        Ekipler, Abdullah D.'ye 'ehliyetsiz araç kullanmak' ve 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçlarından 2 bin 50 lira, araç sahibi olan eşi Çiğdem D.'ye ise 'ehliyetsiz sürücüye araç vermek'ten 2 bin 150 TL ceza yazdı. Araç ise trafikten men edildi. (DHA)

         

        BAKMADAN GEÇME