Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Zehirlenen Rus ajanı Sergey Skripal'in kızı ilk kez konuştu!

        Babası eski Rus Ajanı Sergey Skripal ile birlikte kimyasal saldırıya maruz kaldı. Babasını hastanede bırakıp taburcu oldu. Hayatta oldukları için şanslı olduklarını söyledi. Yulia Skripal, "Bu suikast girişiminden sağ çıkabildiğimiz için ikimiz de çok şanslıyız. Ayrıntıya girmek istemiyorum; ancak tıbbi müdahale yoğun, acılı ve depresifti. İyileşmemiz yavaş ve çok acılı oldu" ifadelerini kullandı.

        Yulia Skrial, suikast girişiminin ardından İngiliz devletinin koruması altında ilk röportajını verdi. Saldırının sinir gazıyla yapılmış olmasını 'şoke edici' bulduğunu dile getirdi. "Hayatım altüst oldu" dedi. Uzun vadede ülkesine geri dönmek istediğini söyleyen Yulia Skripal şöyle konuştu: 

        "Hastaneden 9 Nisan'da taburcu edildim, tedavim sürüyor ancak hayatım alt üst oldu. Fiziksel ve duygusal olarak yaşadığım tüm yıpratıcı değişikliklere alışmaya çalışırken; önce babama tamamen iyileşinceye kadar yardım edeceğim. Uzun vadede evime, ülkeme dönmeyi umuyorum."

        MOSKOVA TEPKİ GÖSTERDİ

        Röportaja Moskova'dan tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov konuştu. Yulia Skripal'in zorla konuştuğu izlenimine kapıldığını söyledi. Peskov, onu şu ana kadar görmediklerini ve hiç haber almadıklarını dile getirdi. 

        NE OLMUŞTU?

        Yulia ve babası Sergey Skripal, 4 Mart'ta İngiltere'nin Salisbury kentinde sokaktaki bir bankta bilinçsiz bir halde bulunmuştu. 33 yaşındaki Yulia Skripal, 20 gün boyunca komada kalmış ve olaydan yaklaşık 5 hafta sonra hastaneden taburcu edilmişti. 

        İngiltere Başbakanı Theresa May, zehirleme olayından Rusya'yı sorumlu tuttu. Avrupa'daki müttefikleri ve Amerika, May'in açıklamasına destek verdi. Ardından, çok sayıda Rus diplomatı sınır dışı ederek, Soğuk Savaş'tan bu yana görülen en büyük sınır dışı eylemini gerçekleştirdi. Rusya da, buna batılı diplomatları sınır dışı ederek yanıt verdi.

        Saldırı üzerindeki sır perdesi hâlâ aralanmış değil. Rusya'yı şüpheli koltuğuna oturtan sebeplerden biri de, suikast girişiminin Sovyetler Birliği ile özdeşleşmiş bir zehirle yapılması...

         

        BAKMADAN GEÇME