Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV İşte büyükşehirlerde seçim sonuçları...

        Seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir'de kimin kazanacağı merak ediliyordu. İşte 30 büyükşehirde kaybedenler, kazananlar...

        İstanbul, Ankara, İzmir ve 27 büyükşehir... En yüksek seçmene sahip olan 30 büyükşehirin 23'ü, cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'dan yana tercihte bulundu. 4 büyükşehirde Muharrem İnce ipi göğüslerken, 3 büyükşehirde Selahattin Demirtaş kazandı.

        Geçerli oy sayısı 9 milyon 154 bin 335 olan İstanbul'da cumhurbaşkanı seçiminin galibi Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu. Erdoğan oyların yüzde 50'sini aldı. İnce ise yüzde 36'da kaldı. Milletvekili dağılımında ise AK Parti'nin vekil sayısı 43'e düştü. CHP ve MHP vekil sayısını korudu. HDP vekil sayısını 12'ye yükseltti. İYİ Parti, İstanbul'dan 8 milletvekilini meclise soktu.

        ANKARA'DA ERDOĞAN, İZMİR'DE İNCE EN YÜKSEK OYU ALDI

        Ankara'da da cumhurbaşkanlığı seçiminde tercih Erdoğan oldu. Erdoğan, oyların yüzde 51'ini, İnce yüzde 36'sını, Akşener yüzde 9'unu aldı. Ankara'da AK Parti 15, CHP 10, MHP 5, İYİ Parti 5 ve HDP 1 milletvekili çıkardı.

        Muharrem İnce, İzmir'de oyların yüzde 54'ünü aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 32, Meral Akşener ve Selahattin Demirtaş yüzde 6 oy aldı İzmir'den. İzmir'de CHP ve AK Parti milletvekili sayısını korudu. İYİ Parti 2 adayını İzmir'den milletvekili olarak meclise sokmayı başardı.

        İYİ PARTİ 30 BÜYÜKŞEHİRİN 24'ÜNDEN MECLİSE VEKİL GÖNDERDİ

        Diyarbakır'da cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a yüzde 64 oy çıktı. Erdoğan yüzde 27 oy alırken, Muharrem İnce yüzde 6'da kaldı. AK Parti Diyarbakır'da milletvekili sayısını 3'e çıkardı. HDP ise yine 9 adayını Diyarbakır'dan meclise soktu.

        İYİ Parti 30 büyükşehirin 24'ünden meclise milletvekili sokmayı başardı. MHP, Balıkesir, Muğla, Denizli ve Aydın'da koltuğu İYİ Parti'ye kaptırdı. Şanlıurfa'da AK Parti ve HDP'nin yanı sıra bu kez MHP ve CHP'den adaylar da meclise girdi. Mardin, Diyarbakır ve Van'da milletvekili seçimi yarışı yine HDP ile AK Parti arasında oldu.

         

        BAKMADAN GEÇME