Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Vladimir Putin'e doğum günü protestosu

        Putin’in doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilen gösterilere, "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu ve aktivist Aleksey Navalnıy ile diğer muhalif grupların çağrısıyla yüzlerce kişi katıldı.

        Moskova'nın Pushkinskaya Meydanı'nda, "İyi ki doğdun Putin", "Rusya özgür olacak" ve "Navalny'nin seçime katılmasına izin verin" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "Putinsiz bir gelecek" şeklinde Putin karşıtı sloganlar attı.

        Göstericiler ile polis arasında zaman zaman arbede çıkarken, gösterilerde 25 şehirde 271 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gösterilerde, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi.Polis, tutuklananların serbest bırakıldıklarını ve trafiği engellemek için para cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.

        REKLAM

        Rusya'da muhalif aktivist ve "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu Aleksey Navalnıy, “izinsiz gösterilere çağrı” suçundan 20 gün hapis cezasına çarptırılmış, Başkent Moskova'da mahkeme, 29 Eylül’de gözaltına alınan Navalnıy’a, sosyal medya üzerinden halkı izinsiz gösterileri çağırma suçundan 20 gün hapis cezası vermişti.

        Mahkemede konuşan Navalnıy, tutuklanmasının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir “hediye” olduğunu belirterek, “Halkımızla buluşmam hükümeti endişelendiriyor. Biz kanun dışı hiçbir şey yapmıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ