Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Whatsapp son dakika! Yaş sınırı geliyor... - Teknoloji Haberleri

        Günümüzde WhatsApp kullanıcılarının servisi kullanabilmeleri için 13 yaşında olmaları gerekirken, mayıs ayında AB çapında yürürlüğe girecek olan Genel Veri Koruma Yasası’yla birlikte bu sınır değişebilir.

        Habertürk Teknoloji olarak 16 Nisan’da yayımladığımız bir özel haberle bildirdiğimiz değişiklik kapsamında, WhatsApp önümüzdeki haftalarda Avrupalı kullanıcılardan yeni kullanım şartlarını onaylamalarını isterken aynı zamanda yaşlarını da doğrulamalarını talep edecek.

        WhatsApp’ın kullanıcı yaşlarını nasıl doğrulayacağı ise bilinmiyor.

        REKLAM

        Avrupa ülkelerinde 25 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan GDPR (General Data Protection Regulation - Genel Veri Koruma Yasası) isimli veri koruma yasası, teknoloji şirketlerini AB ülkelerindeki veri pratiklerini büyük ölçüde değiştirmeye zorluyor.

        GDPR kapsamında Avrupalı kullanıcılar tıpkı Google’daki ‘unutulma hakkı’ gibi kullandıkları tüm dijital servislerdeki kişisel verilerini platformlardan silme hakkına kavuşacak.

        Yasa kapsamında WhatsApp'ın Avrupa’daki yaş sınırının 16'ya çıkması beklenirken, dünyanın geri kalanında ise 13 yaş sınırının uygulanmaya devam edilmesi bekleniyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ