Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji WhatsApp son dakika! Kurucusu Jan Koum istifa etti! Şimdi ne olacak? - Teknoloji Haberleri
        1

        Facebook'ta sular durulmuyor! Bu sefer WhatsApp'ın kurucusu istifa etti. Son dönemde veri skandalı nedeniyle tarihinin en zor günlerini yaşayan Facebook'a WhatsApp şoku da eklendi. Bundan sonra ne olacak?

        2

        Sosyal medya devi Facebook tarafından 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında satın alınan WhatsApp'ın en tepedeki ismi görevini bıraktı.

        3

        Brian Acton ile birlikte WhatsApp'ı kuran kişilerden olan ve Facebook'un bünyesine geçtikten sonra görevine devam eden Jan Koum, WhatsApp'taki görevinden ayrıldı.

        4

        ABD basınında yer alan iddialara göre, istifanın arkasında Facebook ile WhatsApp arasında yaşanan kullanıcı verilerinin kullanımı konulu krizin çözülememesi yatıyor.

        5

        Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Cambridge Analytica adlı veri analiz şirketinin yaklaşık 50 milyon Facebook hesabından veri topladığı ve bu verileri ABD seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için kullandığı iddiasının yankıları sürüyor.

        6

        Yaşanan bu krizin ardından sosyal medyada 'Facebook'u silin' kampanyası start aldı. Bu kampanyaya Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp'ın kurucusundan da destek gelmişti.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ