Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji WhatsApp paralı mı oluyor? WhatsApp’ın kurumsal sürümü için çalışmalar başladı - Teknoloji Haberleri

        WhatsApp Business adı verilen ve hâlihazırda geliştirilmekte olan yeni uygulama, müşterilerle markaların birbirleriyle iletişim kurması için tasarlandı.

        Yeni uygulama, 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolar karşılığında satın alınan ve ücretsiz kullanılabilen WhatsApp’ı kârlı hale getirmek için atılan en somut adım olacak.

        Uygulamanın arkasındaki fikir, arkadaşlarıyla iletişim kurmak için WhatsApp’i kullanan kişilerin önerilerini, şikâyetlerini ve işlem taleplerini mesajlaşma uygulamasıyla firmalara iletebilmesi.

        Firmalar potansiyel ve mevcut müşterilerine WhatsApp Business üzerinden ulaşmak için Facebook’a ödeme yapmak zorunda olacak.

        BİR YILDIR HAZIRLIYORLAR

        REKLAM

        Bu yılın başında Amerikan televizyonuna konuşan şirketin COO’su Matt Ideama, WhatsApp’in yeni uygulamasının ilk sinyallerini yılın başında vermişti:

        “İnsanların firmalarla mesajlaşmasını ve istedikleri yanıtları almasını sağlayacak bir temel oluşturmak istiyoruz. Bu servisi firmalara ücretlendirmeyi planlıyoruz.”

        İŞ BAŞKA ARKADAŞLIK BAŞKA

        Yeni WhatsApp Business, firmalar için eklenen birkaç yenilik dışında uygulamanın standart sürümüyle aynı olacak.

        Firmalar servisi sabit telefon hatlarıyla kullanılabilecek ve müşterilerle yapılacak konuşmalar WhatsApp Business web sitesinde yer alacak resmî mesajlaşma aracılığıyla yürütülebilecek.

        Ayrı bir uygulama olarak sunulacak WhatsApp Business, kullanıcıların iş ve özel diyaloglarının birbirine karışmasını önleyecek.

        Firmalar WhatsApp profillerine web site adresleri ve çalışma saatleri gibi bilgiler ekleyebilecek. Öte yandan mesai saatleri dışında gelen mesajlara otomatik mesajlar iletebilecekler.

        REKLAM

        MİLYARLARCA KİŞİ WHATSAPP KULLANIYOR

        Her gün 1 milyardan fazla kişinin düzenli olarak kullandığı WhatsApp, günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olma unvanına sahip.

        Bir dönem kullanıcılarından yıllık 0,99 dolar ücret talep eden uygulama, 2016 yılında tamamen ücretsiz olmuştu.

        WhatsApp’in sahibi Facebook’un ad kendine ait Workplace isimli bir kurumsal sürümü bulunuyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ