Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yabancı gelinler en iyi Türk kahvesini yapmak için yarıştı
        1

        Antalya'da, Manavgat Yaşam ve Kültür Derneği (MAYDER) tarafından düzenlenen "Kırk Yılın Hatırına Yarışsana" adlı Türk kahvesi pişirme yarışmasında, yabancı gelinler en iyi Türk kahvesini yapmak için yarıştı.

        2

        AA'nın haberine göre Manavgat Belediyesi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi desteğiyle bir otelde düzenlenen yarışmaya, yerleşik yabancılar ilgi gösterdi.

        3

        Yabancı gelinler, etkinlikte önce oluşturdukları ekiplerle Türk halk oyunlarının yanı sıra semazen gösterisi ve sahne şovları gerçekleştirdi.

        4

        Yarışmada, Kaymakam Mustafa Yiğit, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert, Manavgat Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salim Aksoy jüri olarak yer aldı.

        5

        BİRİNCİ İSVEÇLİ MALİN LARSSON OLDU

        Yarışmaya katılan 8 yabancı gelin önce kahve çekirdeklerini el değirmenlerinde öğüttü, daha sonra hazırlanan ocaklarda Türk kahvesi pişirerek jüri üyelerinin beğenisine sundu. Yarışma sonunda İsveçli Malin Larsson birinci, Rus asıllı Valentina Oruç ikinci ve Moldova doğumlu Ayşe Demirbaş ise üçüncü oldu.

        6

        Yarışmanın birincisi İsveçli gelin Larsson, Manavgat'a 15 yıl önce geldiğini ifade ederek, "Türk kahvesi çok fantastik ve yapımı oldukça zor. Özellikle köpüğünü ayarlamak çok zor. Ama yarışmayı kazandığım için mutluyum." diye konuştu.