Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Gardıropları şenlendiren işbirlikleri

        HT CUMARTESİ/ESRA ÇORUH

        Tasarımcı ve marka işbirlikleri her zaman hoşuma gitmiş, beni heyecanlandırmıştır. Lüks markaların yaratıcıları, kendi imzalarını taşıyan koleksiyonlarını H&M, Topshop gibi her kesimin rahatlıkla ulaşabildiği mağaza zincirleriyle yaptıkları işbirlikleriyle daha geniş kitlelere ulaşıyor. H&M, Topshop ve Target gibi mağaza zincirlerinin bu tür işbirliklerini her sezon heyecanla bekler olduk. Sonuç her seferinde de moda tutkunlarının yüzünü güldürdü. Bu yıl Coachella Müzik Festivali’nde duyurulan H&M ve Alexander Wang işbirliği iştahımızı kabartanlardan biri oldu. Siz bu yazıyı okurken ben New York’ta koleksiyonu ilk görenler arasında olacağım, kıskanmak yok! 6 Kasım’ı bekleyin... Altuzarra Target ve Ostwald Helgason Aldo ile, Marques Almeida Topshop ile, Roland Mouret Banana Republic ile işbirliği yapıp sonbahar-kış sezonuna damga vurdu. Tasarımcılar dışında markalarla işbirliği yapan ünlü isimler de oldu. Hatta bu isimler stil ikonu olunca, neredeyse tasarımcılara taş çıkardı. Bu sezonun en heyecan veren işbirliği de Louis Vuitton’dan geldi. Louis Vuitton’un ikonik monogramları bu sene 160. yılını kutluyor. 160 yıldır arzuladığımız bu muhteşem marka, ikonik monogramlarını The Icon and Iconoclasts projesiyle 6 ikonik tasarımcıyla kutluyor. Christian Louboutin, Cindy Sherman, Frank Gehry, Karl Lagerfeld, Marc Newson ve Rei Kawakubo tabii ki bu monogramı daha da çekici hale getirdi. İşte bu sezon arzu nesnelerimiz haline gelecek son moda işbirlikleri...

        Target xAltuzarra

        1902 yılında kurulan, Walmart’tan sonra Amerika’nın en büyük ikinci indirimli perakendecisi Target, ucuz olmasının yanında lüks markalarla yaptığı işbirlikleriyle de hayli ünlü. Carolina Herrera, Philip Lim, Derek Lam, Diane von Furstenberg, Isaac Mizrahi, Missoni, Jason Wu, Marc Jacobs, Proenza Schouler ve Tory Burch işbirliklerinden sonra ortaklık geçtiğimiz aylarda Altuzarra’yı da ekleyen Target, eylülde satışa çıktı. 50 parçadan oluşan koleksiyonunu mini etekler, elbiseler, bluzlar ve daha fazlası oluşturuyor. Minimal şıklığı sezonsuz kılan; ancak fiyatlarıyla cep yakan Altuzarra, Target işbirliği sayesinde 18-90 dolar fiyat aralığında satılan koleksiyonu ile sonbahar gardıroplarını kusursuz bir şekilde tamamlamak niyetinde. İlhamını 70’lerden ve Klute filminden alan, kadife ile ipeği, en cesur renk ve desenlerle harmanlayan koleksiyona Target mağazalarının yanı sıra markanın internet sitesinden de ulaşılabiliyor. Adidas Originals x Rita Ora Asi moda anlayışı ve müzik işbirlikleriyle bilinen İngiliz şarkıcı ve oyuncu Rita Ora Adidas Originals ile 3 sezonluk bir işbirliği gerçekleştiriyor. Adidas Originals x Rita Ora kapsül koleksiyonlarından Black’, ‘Pastel’ ve ‘Color Block’ seçili Adidas mağazaları ve internet adresinde satışa sunuluyor. ‘Black’ koleksiyonu, kaygan ve esnek deriden hazırlanan siyah parçalardan oluşuyor. Rita Ora’nın simgesi olan sürüngen desenleri karanlıkta parlıyor. Yeniden yorumlanan Adidas Originals klasik ayakkabı modelleri ile eklektik tasarımlar ayaklarda yerini alıyor. ‘Pastel’ koleksiyonu gün batımı tonlarından ilham alıyor; tasarımlarda tozpembeler ve yumuşak sarılar yer alıyor. Koleksiyondaki kanat desenleri Rita Ora’nın dövmesinden esinleniyor. Kesik omuzlar ve kalçalar, yarasa kollu parçalar, vücudu saran body suit ve yüksek belli şortlar ortaya cesur siluetler çıkarıyor. ‘Colourblock Pack’ koleksiyonu gün batımı renklerini uçlara götürüyor ve tasarımlarda canlı pembe, mavi ve sarıyı transparan detaylarla bloklar halinde bir araya getiriyor. İşbirliği hakkında konuşan Rita Ora şöyle diyor: “Bu işbirliği karşılıklı beğeninin sonucunda ortaya çıktı. adidas Originals’a her zaman hayranlık duymuşumdur. Özellikle de markanın orijinal ve korkusuz duruşuna büyük saygı duyuyorum. Tasarımların hazırlanış aşamasında Adidas Originals ekibiyle birlikte çalışarak kişisel dokunuşumu eklemeye çalıştım. Her bir parçanın müziğim, kariyerim ve hayatımla bağlantısı olmasını istedim. Ortaya çıkan koleksiyondan gurur duyuyorum ve hayranlarımla buluşması için çok heyecanlıyım”.

        Topshop x Marques’Almeida

        Topshop; Kate Moss, Adidas ve Ashish sonrası yeni bir işbirliğiyle karşımızda. Marka bu kez de tasarım dünyasının güçlü ikilisi Marques’ Almeida ile bir araya geldi. Central Saint Martins College mezunu iki dâhi Paulo Almeida ve Marta Marques’in hazırladığı 68 parçalık koleksiyonun odak noktası neon etekler, boğazlı elbiseler ve Marques’ Almeida logolu parçalar. 90’lar çizgisini taşıyan koleksiyon rahat parçalardan oluşuyor. Marques’ Almeida’nın imzası olan denim, yoğun olarak kullanılırken streç olmayan kumaş, koyu indigo, ağartılmış mavi ve beyaz renklerde öne çıkıyor. Bol elbiseler, dar kesim jean’ler, şortlar, etekler, tunikler, büyük ceket ve parkaların yer aldığı koleksiyonda öne çıkan bazı parçalarda ise kumaş oyunlarıyla leopar deseni hissi veriliyor. Hafif fitilli örgü kumaşlardan dik yaka elbiseler, midi etekler, yelekler, polo yaka bluzlar, hırkalar, kazak ve düz paça pantolonlar birlikte kullanılmak için yaratılmış; limon yeşili, turkuvaz, fuşya ve lacivert gibi tonlar da koleksiyona renk katıyor. Marques’ Almeida’nın “En eğlenceli çalışmalarımızdan biri oldu“ diye yorumladığı ve “Sonuçlarını mağazalarda görmeyi dört gözle bekliyoruz!” dediği koleksiyonu, dört gözle bekleyen büyük bir kitle olduğu şüphesiz!

        H&M x Alexander Wang

        Alexander Wang, sadece kendi ismini taşıyan markasının değil aynı zamanda Balenciaga markasının da kreatif direktörü... Moda tutkunlarının hayran olduğu Wang, bu işbirliğiyle kasım ayını heyecanla beklememize sebep oldu. Bu koleksiyonu yakından görmüş biri olarak “Takviminizi şimdiden ayarlayın” diyorum. Bu ortaklıkla, ilk kez Amerikalı bir tasarımcı H&M ile çalışmış oluyor. New York’ta bulunan tasarımcının kendi adını taşıyan markası, 2007 yılında podyumdaki çıkışından bu yana sürekli gelişerek ve kent üniformasını yeniden ele alarak kendini kanıtladı. Alexander Wang’in temeldeki hassasiyeti, incelik ve kusurluluğu mükemmel bir şekilde kaynaştıran çelişkilerde yansıtılıyor. Koleksiyonları, modanın doğal bir görünümünü sunuyor ve her zaman bir zarafet ve kolaylık hissi yaratıyor. “Alexander Wang x H&M” koleksiyonu kadın ve erkeklere yönelik giysiler ve aksesuvarlar içerecek ve 6 Kasım 2014’ten itibaren dünya çapındaki yaklaşık 250 H&M mağazasında satışa sunulacak. Alexander Wang, “H&M’in tasarımcı işbirliklerinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ekipleriyle yapılan çalışma heyecan verici ve eğlenceliydi. Sınırları zorlamaya ve yaratıcılık için bir platform oluşturmaya son derece açıklar. Bu, daha geniş bir kitlenin Alexander Wang markasının ve yaşam biçiminin öğelerini deneyimlemesi için mükemmel bir yol olacak” diyor. H&M’in Kreatif Danışmanı Margareta van den Bosch ise tasarımcıyla ilgili şunları söylüyor: “Alexander Wang günümüzde modadaki en önemli seslerden biri. İnsanların ne giymek istediğini tam olarak anlıyor ve bunu başkalarına da geçen bir enerji ve tutkuyla yapıyor. Bu yıl kendisiyle işbirliği yapıyor olmak mükemmel.” Koleksiyon kadar koleksiyon çekimlerini de çok beğendiğimizi ekleyelim! Aquazzura x Olivia Palermo Son zamanların en önemli trendsetter’larından stiline bayıldığımız Olivia Palermo, favori markası Aquazzura ile sezona damgasını vuran bir işbirliğine imza attı. Ayakkabılarının tasarımcısı Edgardo Osorio ile tasarladıkları 6 parçalık koleksiyon eylül ayı itibarıyla Net-A-Porter.com’da satışa sunuldu ve büyük ilgi gördü. Birçok model ilk günden tükendi. Palermo; “Günümüzde her şey çok pahalı özellikle kalite ve tasarım estetiğini bir arada bulmak çok zor. Bu yüzden herkesin aradığını bulabileceği ve mutlu olabileceği şeyler yapmak istiyoruz” diyor. Tarzını çok sevdiğimiz Palermo’nun ayakkabılarına da bayıldık. Kırmızı tabanlarıyla tüm dünya kadınlarının gözbebeği ünlü ayakkabı markası Christian Louboutin, Angelina Jolie ile limitli sayıda üretilecek özel bir koleksiyon için ortak bir çalışmaya imza attı. Jolie koleksiyonu, ‘Uyuyan Güzel’in cadısını oynadığı ‘Maleficent’ ten esinlenerek tasarlamış. Sınırlı sayıda üretilen, sadece kırmızı ve siyah rugan modellerin bulunduğu koleksiyon ekim sonunda satışa sunuluyor. Elde edilecek gelir Angelina Jolie’nin 2003 senesinden bu yana desteklediği SOS Children’s Villages projesine bağışlanacak.

        Christian Louboutin x Angelina Jolie

        Kırmızı tabanlarıyla tüm dünya kadınlarının gözbebeği ünlü ayakkabı markası Christian Louboutin, Angelina Jolie ile limitli sayıda üretilecek özel bir koleksiyon için ortak bir çalışmaya imza attı. Jolie koleksiyonu, ‘Uyuyan Güzel’in cadısını oynadığı ‘Maleficent’ ten esinlenerek tasarlamış. Sınırlı sayıda üretilen, sadece kırmızı ve siyah rugan modellerin bulunduğu koleksiyon ekim sonunda satışa sunuluyor. Elde edilecek gelir Angelina Jolie’nin 2003 senesinden bu yana desteklediği SOS Children’s Villages projesine bağışlanacak.

        Aquazzura x Olivia Palermo

        Son zamanların en önemli trendsetter’larından stiline bayıldığımız Olivia Palermo, favori markası Aquazzura ile sezona damgasını vuran bir işbirliğine imza attı. Ayakkabılarının tasarımcısı Edgardo Osorio ile tasarladıkları 6 parçalık koleksiyon eylül ayı itibarıyla Net-A-Porter.com’da satışa sunuldu ve büyük ilgi gördü. Birçok model ilk günden tükendi. Palermo; “Günümüzde her şey çok pahalı özellikle kalite ve tasarım estetiğini bir arada bulmak çok zor. Bu yüzden herkesin aradığını bulabileceği ve mutlu olabileceği şeyler yapmak istiyoruz” diyor. Tarzını çok sevdiğimiz Palermo’nun ayakkabılarına da bayıldık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ