Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda “Kadın Eli Değerse Dünya Değişir”, Kadın eli değdi, Koruncuklar güçlendi..., Ayşe Arman, Ayten Alpün, Deniz Ülke Arıboğan, Zeynep Özbatur Atakan, Jülide Ateş, Jehan Barbur, Neslihan Demir, Nebahat Çehre, Yonca Ebuzziya, Şahika Ercümen, Esra Oflaz Güvenkay

        “İyi bir geleceği fark yaratan güçlü kadınlar hazırlayacak” diyen Damat, Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı işbirliği ile “Kadın Eli Değerse Dünya Değişir” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

        Bu özel proje için ünlü fotoğrafçı Tamer Yılmaz’a poz veren, her biri kendi alanında ünlü ve güçlü kadınlar, smokinlerle objektif karşısına geçti. Kitaba ve benzersiz bir sergiye dönüşen bu özel proje 23 Ekim Perşembe gecesi Esma Sultan Yalısı’nda davetlilerin beğenisine sunuldu.

        Ayşe Arman, Ayten Alpün, Deniz Ülke Arıboğan, Zeynep Özbatur Atakan, Jülide Ateş, Jehan Barbur, Neslihan Demir, Nebahat Çehre, Yonca Ebuzziya, Şahika Ercümen, Esra Oflaz Güvenkaya, Hülya Koçyiğit, Balçiçek İlter, Gül Gölge Saygı, Didem Soydan, Ece Sükan, Zeynep Tanbay, Gonca Vuslateri, Fatoş Yalın, Serra Yılmaz… Birbirinden özel ve güçlü 20 kadın, Koruncuklar için smokinleriyle ünlü fotoğrafçı Tamer Yılmaz'ın objektifinin karşısına geçtiler.

        Verdikleri pozlarla kadına gücün ve iktidarın en az smokin kadar yakışacağını gösteren “Kadın Eli Değerse Dünya Değişir”in ünlü isimleri, toplumsal alanda erkeğin güç sembollerini tek tek ele geçirenkadınlara dikkat çekerek objektif karşısında "Dünyayı kadınlar yönetseydi nasıl bir dünya olurdu?" sorusuna yanıt aradılar.

        Belgesel tadında çekilen bu fotoğrafların kahramanı olan 20 ünlünün yaşam öyküleri, bilinmeyen yönleri, moda ve sanatla olan ilişkileri, “Kadın Eli Değerse Dünya Değişir” kapsamında arşiv değeri taşıyacak özel bir kitaba dönüştü. Murat Menteş, Zeki Doğulu, Hakan Ateş, Özen Yula, Ertuğrul Özkök, Naim Dilmener, Güneri Cıvaoğlu, Tuna Kiremitçi, Serdar Gülgün, Nasuh Mahruki, Murat Saygı, Engin Altan Düzyatan, Ahmet Güneştekin, Kürşat Başar, Tolga Akyıldız, Ümit Benan, Oral Çalışlar, Sarp Apak, Hakan Yalçın Öztürk ve Nebil Özgentürk, her bir kadın için kitaba yazarak projeye dahil olurken, Yekta Kopan ise kitabın önsözünü yazdı.

        Kitap sayfalarına yansıyan fotoğraflar ve ünlü erkeklerin yorumları 23 Ekim Perşembe gecesi Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen çok özel bir sergi ile görücüye çıktı. “Kadın Eli Değerse Dünya Değişir” sosyal sorumluluk projesi vasıtasıyla Koruncuk’a bağışta bulunan Damat, sergiden ve kitaptan elde edilen geliri de Koruncuk Vakfı’na aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ