Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Eski kıyafetler iyiliğe yol alıyor, İyiliği Dönüştür kampanyası, Boyner İyiliği Dönüştür kampanyası

        HT CUMARTESİ

        Çevreye duyarlı bir proje ile ihtiyaç sahiplerine burs imkânı sunan Boyner Büyük Mağazacılık, Lokman Hekim Sağlık Vakfı aracılığıyla “İyiliği Dönüştür”üyor. Kullanılmayan tekstil ürünlerinin eğitim bursu olarak değerlendirilmesini sağlayan proje, Boyner ve YKM mağazalarında yer alan büyük kumbaralara kullanılmayan kıyafetlerin bırakılmasını amaçlıyor. 22 Ekim’de başlayan kampanya, ihtiyaç sahibi ailelere iyilik sağladığı sürece devam edecek. Kullanılabilir durumda olan ürünler, ihtiyaç sahiplerine iletilirken kullanılmayacak durumda olanlar da hammadde olarak değerlendirilecek. Teknik açıdan mümkün olanlar ipliğe dönüştürülecek; düğme, fermuar gibi aksesuvarlar da eritilerek gelir elde edilecek. Standart bir tişörtten 300-350 gram iplik elde edilebildiğini söyleyen Lokman Hekim Sağlık Vakfı Genel Müdürü Leyla Şeker, bu projenin geri dönüşüm uygulaması olarak çevre ve ekonomiye ciddi katkı sağladığını belirtiyor. Lokman Hekim Sağlık Vakfı, proje ile elde edilen geliri, burs fonunda değerlendirecek. 20142015 eğitim döneminde 30 tıp fakültesi öğrencisine burs sağlanmasının yanı sıra vakıftan yardım alan ailelerin 431 çocuğuna da eğitim desteği verilmesi hedefleniyor. Türkiye’de yeni kurulan ve yardımlaşmayı yaygınlaştırmayı amaçlayan paylaşım ağı “Good4Trust” ile proje kapsamında işbirliği yapılıyor.

        SİZİN ATIĞINIZ BAŞKASININ İHTİYACI

        Kullanılmayan tekstil ürünlerinin geri dönüşümle ekonomiye kazandırılmasını çok önemsediklerini söyleyen Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Alp, “Gardırobunuzda kullanmadığınız bir tekstil ürünü, ihtiyacı olan kişiye ulaşabileceği gibi, geri dönüşüm ile yeniden hammaddeye ve son seçenekte enerjiye dönüşebilir. Yani sizin için kullanılmayan toplum ve çevre için çok şey ifade ediyor” diyor.

        10 binden fazla çalışanı bulunan Boyner Grubu’nda çalışanların oluşturduğu çeşitli gönüllü gruplar olsa da bu projeyle birlikte ilk kez müşterilerin de yardım kampanyasına katılması sağlanıyor. Tekstilde pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal maddelerin yanı sıra polyester, polyamid, likra gibi inorganik maddeler de kullanıldığını belirten Leyla Şeker, bunların doğada çözülme süreleri dikkate alındığında ekosistemde ciddi bir kirliliğe yol açtığına dikkat çekiyor: “Bir adet medium beden tişörtte 300350 gram iplik var. Bu tişört geri dönüşüme girdiğinde yeniden iplik elde edilebiliyor. Bir adet medium pamuk gömlekte ise 1.5 metre civarı dokuma kumaş kullanılabiliyor. Bu da 225 gram pamuk kullanımı demek. Özetle biz, bu proje ile hem ekosistemi koruyor, hem de üretilen tekstil ürünün ömrünü uzatıyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ