Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Kadıköy’de dakikası 1 TL’ye refleksoloji

        HT PAZAR/EKİN TÜRKANTOS

        5 bin yıl önce Çin’de uygulanmaya başlayan refleksoloji, ayak tabanındaki sinir uçlarını uyararak ilgili organları rahatlatma metodu. Ülkemizde yeni değil. Ancak ya kötü masaj salonlarında ya da lüks SPA merkezlerinde uygulanıyordu.

        Hal böyle olunca, günlük hayatta insanların rahatlama yolu olarak masajdan yararlanması uzak bir ihtimaldi. Ancak Kadıköy’de 10 gün önce açılan Nar Ayaküstü Masaj, refleksolojiyi ulaşılması güç bir hizmet olmaktan çıkardığını iddia ediyor. Ayaküstü masaj mantığını anlamak için foto muhabiri arkadaşımla salonun yolunu tuttuk. Bizi karşılayan güler yüzlü çalışanları ve tertemiz minik salonu görünce keyiflendik. Ve hikâyesini dinlemek üzere kayıt cihazımızı Tuncay Akkaya ve Tuğba Mortaş Tekdal’a uzattık. Masaj salonunun kurulma hikâyesi bir nevi girişimcilik ruhu taşıyor. Tekstil ve bijuteri işi nedeniyle sık sık Tayland’a giden Tuncay Akkaya, burada gördüğü masaj salonlarından etkilenerek bu sistemi Türkiye’de kurmaya niyetleniyor ve ortağıyla kolları sıvıyor. İşinin ehli kişileri buluyor ve salonun tasarımını tamamlayarak 10 gün önce kapılarını açıyor. Uzakdoğu’da oldukça yaygın olan masaj salonları, insanların ayaküstü girip masaj yaptırıp çıkmasına olanak sağlarken kısa sürede müthiş bir rahatlatma yaratıyor. “Ülkemizde bu salonlardan neden yok?” diye düşünen iki ortak, kadın erkek ayırt etmeksizin herkesin uygun fiyata temiz, kaliteli ve konusunun uzmanı kişilerden şifa almasına böylece ön ayak oluyor. Tuncay Akkaya ilgiden son derece memnun “Henüz açılalı 10 gün omdu ama bir yıllık işletmenin alacağı tepkileri aldık” diyor. Tuğba Mortaş Tekdal ise sloganlarının “Masaj dükkânı” olduğunu vurguluyor ve yolu Kadıköy’den geçenlerin gönül rahatlığıyla dükkânlarına uğramalarını ve bu keyfi yaşamalarını tavsiye ediyor. Nar Ayaküstü Masaj Dükkanı’nda 4 masaj ustası bulunuyor. Her biri farklı yerlerde eğitim almış, büyük SPA’larda görev almış kişiler. Kadıköy’den Moda’ya doğru giderken sağ kolda bulunan dükkanın levhasını gördüğünüzde camlı bölmeden masaj yaptıranları da izleyebiliyorsunuz. Böylece insanların kafasındaki soru işaretleri de giderilmiş oluyor. Burada özel masaj odaları, duş alacak duşa kabin gibi uygulamalar yok, kısacası burada soyunup yatmak da yok! Pedikür yaptırmak gibi düşünebilirsiniz. Masaj ile ilgili yaygın kanıyı kırmak isteyen ortaklar, bu nedenle vitrine perde bile koymuyor. Masaj yaptıranlar isterlerse sokağı seyredebiliyor.

        7 BİN 200 NOKTAYA BASINÇ

        Gelenlere tek kullanımlık terlik veriliyor. Üzerinizde sıkı bir tayt ya da pantolon varsa isterseniz oldukça bol, sizi sıkmayacak Thai pantolonu veriliyor. Yerinize kuruluyorsunuz. İçinde güzel kokulu yağların bulunduğu suya ayaklarınızı bırakıyorsunuz. Sonrasında arkanıza yaslanıp deneyimli ellere ayaklarınızı uzatıyorsunuz. Hijyen çok önemseniyor. Kimse, bir başkasının ayağını soktuğu küveti kullanmıyor. Her müşteri için poşet değiştiriliyor. Bizim kültürümüzde ‘birine ayak uzatmak’ biraz utanmaya sebebiyet veriyor olsa da masörler, ayaklara da tıpkı vücudun diğer organları gibi bakıyor. Onlara göre, bunda utanılacak hiçbir şey yok! 30 dakika süren masajda her ne kadar ayağa masaj yapılıyor olsa da tüm vücut taranmış, refleksleriniz hızlanmış oluyor. Ayak altında 7 bin 200 nokta olduğunu söyleyen masöz Gürcan Çavaş, “Refleksolojide her bir nokta bir organ demek. Geçmişte hastalıklar böyle tedavi edilmiş. İnsan vücudundaki organların kontrolü beyinde olmakla birlikte bunlara ulaşan noktalar ayak altında. Rahatsızlıkların çoğu tıkanıklıklardan kaynaklanıyor. Bunları açmak için ayak altındaki noktalara basınç uyguluyoruz. İnsanların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz” diyor. Masaj ekibinin başında bulunan Sevgi Öntürk ise öğrenci yetiştirmeyi de istiyor. Ayak masajı öne çıkmış olsa sırt ve yüz masajı da uygulanan masaj dükkânı iyi bir girişimcilik örneği. Yakında şehrin birçok noktasında berber salonu gibi ayak masaj salonu görürseniz şaşırmayın. Tuncay Akkaya Tuğba Mortaş Tekdal

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ