Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu hava durumu güncel, 26 ekim hava durumu, istanbulda yağış bekleniyor

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarılarının ardından İstanbul'da akşam fırtına ve kuvvetli yağmur yağışı etkili oluyor.

        Meteoroloji'nin son tahminlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa çevreleri ile Çanakkale'nin kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağış uyarıları yapılmıştı.

        İstanbul'da akşam saatlerinde fırtına ve kuvvetli yağış etkili oldu. Özellikle İstanbul'un kuzeyinde etkisini gösteren yağmur yağışı bazı ilçelerde devam ediyor.

        Başakşehir ilçesinde de kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji'nin tahminlerine göre saatte 30-60 km hızla esen fırtına ile birlikte yağmur yağışı bölgede etkisini sürdürüyor.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları,Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale'nin kuzey kesimleri, Muğla, Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor.

        İSTANBUL'DA BAZI İDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

        Marmara Denizi'nde saat 19.30'dan sonra şiddetini arttıran fırtına nedeniyle şehirlerarası deniz taşımacılığında bazı seferler iftal edildi.

        Marmara'daki fırtına nedeniyle bu gece saat 21.30'da yapılması gereken Bandırma-Yenikapı feribot seferi ve yarın saat 07.30'da yapılacak Bandırma-İstanbul (Yenikapı-Bostancı) deniz otobüsü seferi, yarın saat 07.00'de yapılacak İstanbul (Yenikapı) feribot seferi ile bu akşam 19:10'da yapılacak Avsa - Marmara / Yenikapi – Bostanci deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

        Bandırma-İstanbul (Yenikapı) bu gece saat 21.30 seferinin iptal edilmesinin saat 20.00'de anons edilerek duyurulmasının ardından Bandırma feribot iskelesinde bekleyen araçlar karayolundan İstanbul'a devam ederlerken yaya yolcuları da otobüs firmalarına yöneldi.

        ÇANAKKALE'DE HORTUM ÇIKTI

        Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Aksaz köyü açıklarında cumartesi günü meydana gelen hortumun yeni görüntüleri de ortaya çıktı. Vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde, denizin ortasındaki hortum oluşumu net bir şekilde görülüyor.

        Çanakkale'de, cuma gününden itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava, etkisini sürdürüyor. Çanakkale'de oldukça nadir görülen bir doğa olayı olan hortum, Biga ilçesi Aksaz köyünde, vatandaşların kameralarına yansıdı. Denizde meydana gelen ve 10 dakika süren hortumu vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti. Denizde oluşan hortum, karaya ulaşmadığından herhangi bir hasara yol açmadı.

        İl il hava durumu için tıklayınız...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ