Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Tarikat şeyhi için sokakta binlerce kişi namaz kıldı, kadiri tarikatı nedir

        Müslim SARIYAR / HABERTÜRK

        Esenyurt'taki evinde geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden Kadiri Tarikatının lideri 76 yaşındaki Hafız Mustafa Özgür için Esenyurt Balıkyolu Caddesi'nde bulunan Yeşil Camii'de tören düzenlendi. Lenf kanserinden öldüğü öğrenilen 11 çocuk babası Özgür'ün cenaze törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Hilmi Güler ve binlerce kişi katıldı.

        Yoğun katılım nedeniyle cami çevresinde bulunan cadde ve sokaklar araç ve yaya trafiğine kapandı. Cami avlusuna sığmayan çok sayıda vatandaş öğlen ve cenaze namazını cadde ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı.

        BABAM KENDİSİ HAKKINDA KONUŞULMASINI İSTEMEZDİ

        Hafız Mustafa Özgür'ün oğlullarından Kamil Özgür, cenaze namazı öncesinde babası hakkında kısa bir konuşma yaptı. Kamil Özgür; "Ümmete Kur-an budur, sakın ayrılmayın. Sünnet budur sakın uzaklaşmayın diyen sayısı çok az insanlardan birisiydi babam. Ben şimdi rahat konuşuyorum. Çünkü babam sağlığında bana bu rahatlığı hiç vermedi. Ben babam seni anlatalım dedikçe, Babam ise gerek yok, Allah'ın bilmesi yeter dedi. Hiç ben demedi, hep siz diyordu. Yani o kendisini sizlere katmayı tercih ediyordu" diye konuştu.

        CENAZE NAMAZINI OĞLU KILDIRDI

        Cenaze namazını diğer oğlu Adem Özgür kıldırdı. Namaz sonrasında cenaze arabasına konulmak istenen tabuta dokunmak isteyen vatandaşlar kargaşaya neden oldu. Hafız Mustafa Özgür'ün cenazesi araç ile ilerlerken çok sayıda kişi tekbir getirdi. Bazı kadınlar ise cenazenin araçla götürüldüğü esnada gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

        Binlerce kişinin katıldığı törenin ardından Hafız Mustafa Özgür toprağa verilmek üzere Göztepe Merdivenköy Mezarlığı'na gönderildi.

        HAFIZ MUSTAFA ÖZGÜR KİMDİR?

        Esenyurt'ta uzun yıllardır ikamet eden, dini ve ilmi kimliğiyle tanınan Hafız Mustafa Özgür 1938 tarihinde Kars'ın Susuz ilçesinde dünyaya geldi. Hafız Mustafa Efendi çocukluk dönemlerinde hafızlığa başlayarak, ünlü hocalardan ve âlimlerden aldığı eğitimler ile birçok cami ve mescitlerde hafızlık görevinde bulundu. Türkiye ve Dünya çapında tanınan ve bilinen Hafız Mustafa Efendi aynı zamanda Kadiriler Tarikatının lideri olarak bilinmektedir. Hafızlık ve hoca olarak görev yaptığı yıllar boyunca binlerce talebe yetiştirdi ve İslam dini için binlerce müridi kazandırdı. Mustafa Özgür 1993 yılında ‘Özgür Vakfı'nı' kurarak Müslümanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma hizmetlerinde de öncülük etti. Öte yandan, Esenyurt'ta yaşayan Hafız Mustafa Özgür, burada Kadiriler Mescidini kurmuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ