Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Saipem 7000 İstanbul Boğazı'ndan geçiyor Dev gemi İstanbul Boğazı'ndan geçiyor

        Eray EROLLU (İSTANBUL)

        İstanbul Boğazı'ndan dün "Saipem 7000" adlı devplatformgeçti. 2 büyük römorkörün plaftorma 4 römorkor da eşlik etti. Sahil Güvenlik'e ait bir botun da eşliğinde bulunduğuplatformun geçişi sırasında boğaz transit geçişlere kapatıldı.

        Oldukça düşük bir hızla yol alan "Saipem 7000", Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri altından geçişi sırasında ise su alarak 60 metreye yakın olan boyunu indirdi. 3 bin metre derinliğe kadar boru döşeme kapasitesi bulunan geminin, köprülerin altından geçebilmesi için vinçleri ve kuleleri de yatay duruma getirildi.

        Dünyanın en büyük boru döşeme gemisi olan "Saipem 7000", Karadeniz'e doğru yol aldı. Döşeme kulesi, 134 metre ile dünyaca ünlü Pisa Kulesi'nin 2 katından daha yüksek olan Saipem 7000, "J-LAY" teknolojisi kullanabiliyor.

        VİNÇLERİ İLK KEZ YATIRILDI

        Saipem 7000'in Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün altından geçebilmesi için ilk kez üzerindeki vinçler yatırıldı. Saipem7000 platformun geçişi sırasında 34 metre suyun altına batırılarak 56 metre yüksekliğinde Boğaziçi Köprüsü'nin altından geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ