Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Erkeklerin vücut dili ne anlatmaya çalışıyor, erkek beden dili anlamları
        1

        Bu işaretler hemen göze çarpmıyor ancak size erkek arkadaşınız veya eşinizin aklından neler geçtiğini gerçekten kavrama yetisi verebilir. İşte erkeklerin 8 hareketle anlatmak istedikleri...

        2

        Seni şimdi istiyorum!

        Vücut dili uzmanı Traci Brown’a göre elleri bu duruştayken onunla ilgili önemli bir ipucu veriyor. “Bu açık bir cinsel işarettir. “Seni düşünüyorum ve seni istiyorum” anlamına gelir.

        3

        Eğer eşiniz bunu kalabalık bir ortamda yapıyorsa, yanına gidin ve onunla ilgilendiğinizi gösterin. Böylece eve döndüğünüzde ikiniz de moda olacaksınız.

        4

        Bu fikirle ilgilendiğime emin değilim…

        Belki birlikte tatile gitme planı yaptınız ve bunu ona söylüyorsunuz. Eşiniz de kabul edercesine kafasını sallıyor ancak ellerini bu şekilde ağzına götürüyorsa bu, bu duruma biraz düşünceli yaklaştığının açık bir belirtisidir.

        5

        “Yalan söylediği anlamına gelmez ancak ağzına veya çenesine dokunuyorsa bu bir şeyi gizlediği anlamına gelebilir” diyor Brown.

        6

        Biraz kıskanç hissediyorum.

        Eşinizle birlikte kalabalık bir yerde kutlama yapıyorsunuz ve siz tanıdık bir erkekle gülüşüp konuşurken arkanızdan gelip omzunuza dokunuyorsa bu Cobb’a göre “O benim, o yüzden uzaklaş” anlamına gelen bir harekettir.

        7

        Eşinize konuştuğunuz adamın yanında iltifat etmeniz veya muhabbete onu da dahil etmeniz, endişelenmesi gereken bir şey olmadığını kanıtlayacaktır.

        8

        Sana aşığım.

        Siz kadehinizi tuttuğunuz an o da kaldırıyor. Siz sandalyenizde dikleşerek otururken aynısını o da yapıyor. Hareketlerinizin eşleşmesi çok iyi bir işarettir diyor Brown.

        9

        “Buna yetişkinlerin “taklit etme” oyununu derim. Bazı insanlar sizi dikkatle dinlediğini göstermek için kasten böyle davranırken eşinizle aranızdaki hareket uyumu onun size fiziken de ne kadar bağlı olduğunu ve ihtiyacınız olan her an sizinle olacağını gösteren doğal bir işarettir.

        10

        Ben hallederim.

        Bir başka çiftle birlikte akşam yemeğine çıktığınızda ya da finans danışmanınızla bir toplantı yaptığınız sırada eğer elini sizin elinizin üzerine koyuyorsa bu, Cobb’a göre ortamda öne geçmek istediğini gösterir.

        11

        Özellikle de konuşmanın çoğunu siz yapıyorsanız bu işaret kendisinin de biraz söz hakkı istediğini gösterir.

        12

        Artık gidebilir miyiz, lütfen?

        “Ayaklar bir insanın nerede olmak istediğiyle ilgili önemli ipuçları verir” diyor Brown. Eğer tüm vücudu olmasa da açısı kapıya doğru yönelmişse konuşmaya ne kadar hevesli görünürse görünsün kaçmaya hazır demektir.

        13

        Eğer birlikte çıkmanız mümkün değilse ona telefonunu kontrol etmesi ve başka şeyler için kısaca bir süre verin.

        14

        Gerçekten bunaldım.

        “Köpeklerin tüyleri sinirli veya gergin olduklarında kalkar. Biz de aynı şekilde hissettiğimizde ensemizde karıncalanma veya iğneleme hissederiz ve bu hareket işlerin çok yoğun ve baskılı olmaya başladığının işaretidir” diyor Brown.

        15

        Eğer eşiniz hızla veya yavaşça ensesine doğru dokunuyorsa bu çok baskı altında hissettiğini ve rahatlatılmaya ihtiyacının olduğunu gösterir- ya da sırt masajına.