Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Başmelekten para için yardım isteyebilirsiniz’, Ekin Türkantos yazıları, Beki İkala Erikli kimdir, Beki İkala Erikli kitapları, Beki İkala Erikli Meleklerle Bereketi Hayatınıza Çekin

        Ekin TÜRKANTOS/HT CUMARTESİ

        eturkantos@htgazete.com.tr

        Kurumsal iş hayatından sıyrılıp melek enerjisiyle çalışmaya başlayan Beki İkala Erikli, yıllar içerisinde yayınladığı kitapları, söyleşileri, seminerleri sayesinde binlerce kişinin hayatına dokundu. Çoğu kişiye meleklerle iletişime geçebilmenin püf noktalarını anlattı. Meleklerin yol gösterici iyilikleriyle hayatımızın bambaşka bir yerde olabileceğini öğretti. Artık çoğu kişi meleklerinden yardım alıyor. Bu sayede bolluğu hayatına çeken de var, sağlığına kavuşan da, aradığı işi bulan da var, hayat arkadaşına rastlayan da... Üstelik işin en güzel noktası, buna inanmanız bile gerekmiyor. Beki İkala Erikli “Sadece deneyin” diyor. Dört senede 8 kitap yazan ve son kitabında doğru bildiğimiz yanlışlarla bereketimizi, para akışımızı nasıl da kendimizden uzaklaştırdığımızı anlatan Erikli ile buluştuk.

        Kitaplarınız ilgi görüyor, seanslarınız da öyle. Bunca zamanda geldiğimiz nokta nedir?

        İslam’ın şartlarından biri meleklere inanmak. Bunu bilmemize rağmen hep meleklerle aramızda bir mesafe vardı. Meleklerin hayatımızın her alanında mucizeler yapabileceğini ben de bilmiyordum. Bu alana girince önce benim hayatım değişti. Bana bu kadar iyi gelen bir konuyu herkesle paylaşmak istedim ve “Meleklerle Yaşamak”ı yazdım. Çok farklı konumlardan, yaş ve meslek gruplarından insanlar okudu kitapları. “Hayatım güzelleşti” diyen çok insan var. Eminim bunları öğrenmeye ihtiyacı olan daha çok insan vardı. Çok yol aldık ama daha yolumuz var.

        Türk insanı karamsar bir yetiştiriliş tarzına mı sahip?

        Atasözlerimiz, deyimlerimize bakıyorum da hep negatif vurgu var. Şimdilerde eski kalıpları kırmaya çalışıyoruz... Kanaatkar ve kaderci bir yapımız var. “Alın yazım buymuş”, “Benim yıldızım düşük” gibi söylemlerimiz var. Sevgiyle hepsinin dönüşebileceğini hatırlamak gerekiyor. Çünkü melekler Allah’ın bize uzanan sevgi elleridir. Allah için her şey mümkün, dolayısıyla melekler için de her şey mümkün. Kaderin bile Allah’ın izniyle değişebileceğini, mucizelerin her gün olduğunu fark edip o hak ettiğimiz bereketi yaşamanın zamanı geldi.

        İnsanlar meleklerden en çok ne istiyor?

        Yıllar içerisinde “Para konusuna takılıyorum ne yapmalıyım” diyenler çok oldu. “Neden bereket konusunda takılıyoruz” diye düşündüm. Aslında konuştuklarımız ve inançlarımız meleklerimizin önünü tıkıyor. “Helal para kolay kazanılmaz” gibi öğretilmişliklerle kendimizi sınırlıyoruz. Oysa Allah da onun bereketi de sınırsız. İhtiyacımız olan, yüreğimizin istediği bolluğu alabiliriz. Yıllar içinde bereketle ilgili çok çalıştım. İşin gerçeği hepimiz sınırsız berekete sahip olabiliriz. Bunun için önce parayı sevmeliyiz. Bu paragöz olalım anlamına gelmiyor, sadece “Bir yandan paraya sayıp söverken, öte yandan parayı yaşamımıza çekmeyi bekleyemeyiz” demek istiyorum. Para sadece paradır, iyi veya kötü değildir ve özü sevgidir. Onu sevgi olarak görmeyi öğrendiğimizde her şey değişecek. Kitapta ayrıca 2 tane CD var. Okurlar bu CD’leri dinleyip uygulasınlar, çünkü bu şekilde parayla ilgili kendi blokajlarını fark edip onları çözebilecekler. Bu çalışmaları danışanlarımda denedim, mucizevi dönüşümler yaşadılar. Bu kitapla ilgili içim çok rahat.

        Bir ödeme yapmanız gerektiğinde “Off yine ödemem var” demek yerine ödemenizi yaptığınız dekontun üzerine gülen surat işareti çizmenin faydalarını sıralıyorsunuz kitapta...

        Evet dertlendiğimiz sürece o ödemelerin bir sonraki ay katlandığını görürsünüz. Onun yerine “Allah’ın bereketi olan sınırsız para geldi ve bu borcum bir şekilde ödendi” demek daha güzel. Ödemeyi henüz yapmadan bile yapın bunu. “Ödedim, teşekkür ederim” deyin. Nasılını da meleklerinize bırakın. Başmelek Ariel’den para için yardım da isteyebilirsiniz. Bunu yapınca öyle mucizevi yerlerden paralar geliyor ki... Sadece deneyin.

        Şükür enerjisinden bahsedebilir misiniz?

        Gerçekten yüreğinizden bir şey düşünüp hissederek ve gülümseyerek onun varlığı için şükrettiğinizde o enerjinin özü çoğalarak size dönüyor. Sevgiyi, sağlığı, bereketi bunu yaparak artırabilirsiniz. Ama “Çok şükür bugün de doktora gitmek zorunda kalmadım” derseniz negatifi ön plana çıkarmış olursunuz ve şükretmenin bir esprisi kalmaz. “Çok şükür ne kadar sağlıklıyım” derseniz sağlıkla ilgili bereketinizi artırmaya başlarsınız.

        ‘OKURLARA BİLİMSEL YAKLAŞMALARINI TAVSİYE EDİYORUM’

        Kitaplarınızın püf noktası “Okuyun, inanmasanız da yapın” mı?

        Evet gerçekten öyle. Çünkü bir arkadaşım elime melek kitabı tutuşturduğunda sıkı dalga geçtim. Bugün bu yazıyı okuyacak olanlar da belki aynı şeyi söyleyecekler, çok normal. Ben de inanmayarak başladım ama denedim, yani bilimsel davrandım. Ve bir yerden sonra artık yaşadıklarınız sizin için kanıt oluyor ve verileri kabul etmeniz gerekiyor. Okurlara bilimsel yaklaşmalarını tavsiye ediyorum. Ancak meleklerle tanışmanın zamanı vardır. Belki de inanmak için bir gün çaresiz kalınması gerekiyordur. Çaresizlik anları aslında yaşamımızda en büyük dönüm noktalarıdır. Çaresizlik evrenin bize “Uyan artık, karanlıktan çıkma vakti” deme şeklidir.

        Çok huzurlu görünüyorsunuz. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

        İnanın eskiden böyle değildim. Her şeyi ciddiye alan, dünyayı omuzlarında taşıyan biriydim. Yükleri omuzlanırdım ve ağırlığını hissederdim omuzlanınca. Meleklerle çalışıp geçmişteki blokajlarımı teizleyince enerjim değişti. Geçmişte her şeyin istediğim zamanda olması gerektiğini düşünürdüm. Oysa kitap, tahminlerimden 2 ay sonra çıktı. İlahi zamanlamaya güvenmeyi seçtim. Bu da insanı hafifletiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ