Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Dolgun kalçaların zengin ettikleri, Dolgun kalçalı ünlüler, Kim Kardashian dolgun kalça, Jennifer Lopez dolgun kalça, Kalçayı dolgun gösteren çoraplar, Dolgun kalça operasyonları

        Neşe ŞENOL/ HT CUMARTESİ

        Şu aralar plastik cerrahlar, iç çamaşırı firmaları ve spor salonları büyük popo trendinin ekmeğini yiyor. Çünkü ünlüler gibi ince bel ve büyük popoya sahip olmak istiyor. Nasıl olmasın, internette haber sitesine bile girseniz Kim Kardashian’ın kocaman poposuyla karşılaşıyorsunuz. Hatta şarkı ve klipler de popodan geçilmiyor. Nicki Minaj Anaconda şarkısında büyük kalçaların önemi hakkında fena halde çene çalıyor. Kardashian kalçalarını instagramda paylaşıyor. Ve Booty klibinde Jennifer Lopez ve Iggy Azalea, mayolarını giyerek dört dakika boyunca kalçalarını gösteriyor.

        Fransız sosyolog Jean-Claude Kaufmann “Avrupa’da kalçalar yerine özellikle göğüsleri göstermek bir trend ama Rihanna ve Beyonce gibi Latin Amerika yıldızlarının yükselişte olması bunu etkiliyor” diyor.

        Kaufmann’ın bahsettiği yükseliş oldukça hızlı... Zira bu yaz, “Anaconda” şarkısının klibinde pembe tangasıyla Minaj dolgun poposunu gösterdi. Klibin yayınlandığı Vevo sitesinde 24 saat içinde 19,6 milyon kez görüntülendi. Bu sayı ir rekordu. 300 milyona yakın oylama, yorum yapıldı.

        Popoların bu kadar ilgi görmesi öncelikle popo kaldıran külot satışlarını etkiledi. Amerika’da külot satan Booty Pop kurucularından Susan Bloomstone büyük beden talebinin oldukça fazla olduğuna dikkat çekip “İnsanlar sadece daha fazla popo istiyor” diyor. Bir başka külotçu Feel Foxy ise piyasada son 10 yılın en iyi yılı yaşadıklarını, 2014 yılında satışlarının yüzde 40 arttığını söylüyor.

        KADINLAR CESARETLİ

        Bizde de durum pek farklı değil. Penti Tasarım Direktörü Aysun Bicioğlu, kalçaları daha dik ve daha dolgun gösteren Brazilian ve silikonlu modellere ilginin giderek arttığını belirtiyor: “Kadınlar kendisini iyi hissettiren, vücudunu hayalindeki gibi gösteren ürünlere ilgisi hiç azalmıyor.” Bicioğluna göre popo denince Kim Kardashian, Jennifer Lopez gibi isimler akla gelse de aslında moda tutkunu kadınlar ne istediklerini biliyor, yenilikleri denemekten çekinmiyor.

        Ameliyat olmaktan bile... Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin verilerine göre popo ameliyatlarının sayısı 1 yılda yüzde 58 oranında arttı. 11 binden fazla kişi prosedürleri gerçekleştirerek ameliyat oldu. Dr. Matthew Schulman, haftada 6 ile 8 arasında Brezilya poposu yaptıklarını söylüyor.

        Bu trendin ihya ettiği sektörlerden biri de spor salonları ve spor hocaları... Doğal yollarla da güzel bir popoya kavuşmak mümkün elbette. Egzersizlere katılarak veya videoları izleyerek popo geliştirmeye çalışan kadınların sayısı oldukça fazla. Dailyburn sitesinde “Butt, Hips and Thighs” adında bir video aralık ayında izlenmiş ve oldukça popülermiş. Video Dailyburn ocak ayında başka bir popo egzersiz klibi ekleyerek iki katı oranında izlenme sağlamış.

        ÇALIŞ SENİN DE OLUR

        Fitness Eğitmeni Özer Canlı’nın kapısını dolgun kalçalara sahip olmak için çalan çok. Canlı, “Birçok kadın Kim Kardashian gibi popo istiyor. Bu hayal değil” diyor “Vücut yapınız ne olursa olsun eğer omurga rahatsızlığınız yoksa o popoya sahip olabilirsiniz”. Yöntemleri ise şöyle sıralıyor: “Profesyonel sporcuların ve atletlerin hareketlerini yaparak vücut yapınızı değiştirmeniz mümkün. Düzenli aralıklarla yapılan deadfit, squat, lunge, pelvis ve brich hareketleriyle kalçanıza istediğiniz şekli verebilirsiniz.”

        Yaşam koçu Çağlar Bade Türe’nin önerisi ise ilginç: Topuklu ayakkabılarla spor yapmak! “Topuklu ayakkabı ile yapılan spor vücudun form kazanmasını hızlandırıyor ve daha çekici bir görünüm yaratıyor Brezilyalı dansçılar düşünüldüğünde topuklu ayakkabının sırrı ortada.”

        Amacınız yuvarlak ve dolgun bir popoysa, çareyi külotta, sporda ya da bir neşterin ucunda arayabilirsiniz. Seçim sizin...

        Popo ameliyatları nasıl yapılıyor?

        Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nuri Battal: “Vücudun istenmeyen yerlerindeki yağlar liposuction ile alınıyor ve hücrelere zarar verilmeden eksik yerlere enjekte ediliyor. Bu en sağlıklı ve doğal yöntem olarak görünüyor. Ancak yeterli yağ dokusu bulunmayan hastalara silikon protez uygulanır. Kalçanın üst bölümüne gelecek şekilde iyice gizlenen bir kesikten girilerek kalça kasının arasına silikon protez yerleştirilir. Yaşlanmaya bağlı veya gençlikte genlere bağlı olarak sarkan popolar düzeltilip sonrasında gerekirse protez uygulaması yapılıyor. ”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ