Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar mangolu lahmacun, Go Meso, Go Meso yemekleri

        Nur TOPRAKOĞLU/ HT PAZAR

        ntoprakoglu@htgazete.com.tr

        Moğol barbeküsü restoranı olarak 2007’de açılan Go Mongo, 7 yıllık macerasına yeni bir isim ve yeni lezzetlerle devam ediyor. “Go Meso”nun mönüsü de yeni; Yakın ve Uzak Asya’dan değişik pişirme teknikleri ve malzemeler kullanıldı. Restoranın mutfağında, İpek Yolu üzerindeki pişirme teknikleri uygulanıyor; Hintli, Çinli ve Türk aşçılar çalışıyor. Doğal ve yöresel ürünler modern bir yorum katılarak farklı deneyimler yaşamanız sağlanıyor. Nasıl mı? Mesela, mangolu lahmacun ya da antepfıstığı ve fındıkla panelenmiş keçi peyniri, roka, çeri domates, kavrulmuş çam fıstıkları ve göçebe sos ile lezzetlendirilen salata gibi...

        ÇOK KÜLTÜRLÜ MUTFAK

        Asya’nın tüm renklerini ve lezzetlerini barındıran restoranda, Japonya’nın yakitori ızgarasında pişmiş kuzu şişin, Çinli şeflerin gözlerinizin önünde hazırladıkları taze noodle’ın, Hindistan’a özgü tandoori fırınında pişen tavuğun ve Mezopotamya’ya has taş fırından çıkan sıcacık dağ otlu pidenin tadına bakabiliyorsunuz. Go Meso’nun çok kültürlü mutfağı şef Ersoy Çiftçi’ye emanet. Çiftçi, Çince’den başka bir dil bilmeyen ama yaptıkları taze noodle’larla damağınızda inanılmaz bir lezzete imza atan Çinli şeflerle anlaşmak için Google Translate’i kullandıklarını anlatıyor. “Lahmacunun arasına mango salatası koymak nereden aklınıza geldi” diye sorunca gülerek, “Lahmacun da mango salatası da çok lezzetli, ikisi bir arada çok güzel oldu. Önce kendimiz denedik, o kadar beğendik ki misafirlerimize de ikram etmek istedik. Onlar da çok beğendiler. Mangoyla lahmacun birbirine yakıştı” diye anlatıyor. Go Meso’nun bir diğer özelliği de sipariş edilen yemeklerin masanın ortasına servis edilmesi. Böylece sofrada oturan herkes sunulan yemeklerin tadına bakıp birbiriyle paylaşabiliyor. Restoranın mutfağında ağırlıklı olarak balık ve et yemekleri pişiyor. Yolunuz Go Meso’ya düşerse sipariş verirken tatlıya da yer ayırmayı ihmal etmeyin, sonra üzülürsünüz.

        Korean kimchi

        Malzemeler

        ■ 2 Çin lahanası

        ■ 1 orta boy havuç

        ■ 1/4 ölçü deniz tuzu

        ■ 1 ölçü su

        ■ 4 taze soğan

        ■ 7 baş ezilmiş sarmısak

        ■ 2 çorba kaşığı ezilmiş zencefil

        ■ 2 çorba kaşığı Kore usulü acı biber

        ■ 1 çorba kaşığı fish sos

        ■ 2 çay kaşığı istiridye sos

        Hazırlanışı: İrice doğranan lahana ve havucu en az 1 gece içinde deniz tuzu eritilmiş suda bekletin. Daha sonra iyice yıkayın. Ayrı bir kapta sarmısak, zencefil, Kore usulü acı biber, fish sos, taze soğan ve istiridye sosu iyice karıştırın. Tuzlu suda bekletip yıkadığınız sebzelerle karıştırarak kavanozlara koyun. En az 2 gün fermantasyon süreci için bekletin.

        Tandoori tikka tavuk

        Malzemeler

        ■ 200 gr küp küp doğranmış tavuk but

        ■ 75 gr süzme yoğurt

        ■ 15 gr taze zencefil

        ■ 15 gr taze sarmısak

        ■ 10 gr kırmızı toz biber

        ■ 10 gr garam masala

        ■ 15 gr kişniş

        ■ 5 gr nane

        ■ 10 ml zeytinyağ

        Hazırlanışı: Küp küp doğranmış tavuk budu parçalarını zencefil ve sarmısakla marine edin ve en az 1 gün buzdolabında bekletin. Daha sonra süzme yoğurda karıştırılmış kırmızı toz biber ve garam masala baharatı ile tekrar marine edip bu kez 2 saat daha bekletin. Önceden ısıtılmış tandooriyi de 12-15 dakika arasında pişirin. Zeytinyağı, taze kişniş ve taze nane ile servis edin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ