Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘En büyük sır kusursuz ten’

        HT CUMARTESİ/Deniz EGELI

        Sanata ilgisi olan ve renklerle oynamayı seven çocuk büyüyünce ne olur? Ya ressam ya da makyaj sanatçısı olur. Lancome makyaj sanatçısı Seçkin Süngüç de onlardan biri. “İçinde çok fazla renk olan bir sanat dalı olduğu için bu mesleği seçmem kaçınılmazdı” diyor. İyi makyaj yapmak için yüz hatlarını iyi analiz etmek gerektiğini ve buna uygun şekiller, renkler ve dokularla ilerlediğini söylüyor. “Ancak “ diyor. “Bunlar çok önemli ama size verebileceğim en iyi sır; ten makyajınız gerçekten kusursuzsa geri kalan her şey güzel görünecektir.” İyi bir fondöten seçimi bu yüzden çok önemli!

        “Vaktim yok o kadar uğraşmaya”diyenlere de pratik önerileri var: “Son zamanlarda kozmetik teknolojisinin en iyi icadı “CC” kremler. Bir ürün birden çok şeyi yapıyor. Üzerine bir allık ve bir de maskara sürerseniz harika olur.” Kadınların makyaj yaparken pek beceremediği eyeliner sürme konusunda önerisi ise “Önce kirpik dibinize kalem uygulayıp üstünden eyeliner çekebilirsiniz. Ya da kalem şeklinde eyeliner’ları tercih edin”. Sezonun en önemli makyaj malzemesi ruj seçimine gelince... Saç, ten ve göz renginin referans alınmasını tavsiye ediyor. Doğal sonuçlar için ten rengine yakın tonlar, daha çarpıcı makyaj içinse daha kontrast renkler kullanılmalı. Makyajın önemli tamamlayıcısı gülümsemeyi de unutmamalı. Lancome makyaj sanatçısı Seçkin Süngüç, sezonun makyaj trendlerini şöyle özetliyor: “Mor ve mürdüm tonlarını gözlerde çok fazla görüyoruz bu sene. İyi dağıtılmış dumanlı göz makyajı da trendler arasında. Dudaklarınızda belirgin kırmızılar, bordo, şarap gibi tonlar tercih edebilirsiniz. Yüzünüzde sadece bir yere odaklanın; göz, dudak veya ten... Çok kalın ve pudra tenler de geride kaldı. Daha sağlıklı görünen, daha ince yapıda ama kusurları kapatılmış bir ten oluşturmaya özen gösterin. Kaşlar çok önemli! Kaşlar muhakkak şekillendirilmiş ve iyi taranmış olmalı.”

        Yılbaşı neşesi

        Kiehl’s, yıllardır sürdürdüğü geleneğe uyarak bu sene de yılbaşı için sanatçılarla işbirliği yapıyor: Craig&Karl. İki sanatçı, Kiehl’s’in favori ürünlerinin dış görsellerini capcanlı renklerle yeniden dizayn ediyor. New York’tan ilham alan bu neşeli grafik baskılar, yılbaşı döneminde Kiehl’s mağazalarını donatacak.

        Meyveli koruma

        Soğuktan kuruyan dudaklar için parlaklık ve koruma alternatifi sağlayan meyve tadında lip balm’lar üreten Flormar, SPF 15 koruma ve içeriğindeki orkide çiçeği özü, shea ve kakao yağı ile de yumuşak dudaklar vaat ediyor.

        Ayaklara kışın bakmalı

        azın bakımlı ayaklar için, kış aylarında onlara iyi bakmak gerek. Kış boyu kapalı ayakkabılar içindeki ayaklar, nasır ile daha fazla karşılaşıyor. Foot Doctor, en fazla kış aylarında rastlanan nasır sorununa üç yeni ürünle çözüm arıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ