Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Jennifer Aniston, Kim Kardashian, kalça fetişizmi

        Serdar TURGUT / HT PAZAR

        Şimdi günümüzün moda fetiş objesi kalçalar ve bunun uzun süre devam edeceği görünüyor. “Benim kalçam çok daha iyi” diyen birçok kadının ortaya çıkmaya başlayacağı belliydi. Bunların arasında beni en çok şaşırtan, Jennifer Aniston’un çıkışı oldu. Bunu ondan beklemiyordum nedense

        Erkek cinsi, iki boyutlu fotoğraflara bakarken tahrik olmak, hatta tatmin olmak gibi tuhaf bir “yeteneğe” sahiptir. İşe bu yüzden erkek beyni, iki boyutlu görüntülerin kısıtlı dünyasının sınırları dışına çıkabilmek ve kendine yeni heyecanlar yaratabilmek için kadının hemen her organından bir fetiş objesi çıkarmıştır. Kadının ayağı, bacağı, göğsü ve kalçası başta olmak üzere hemen her yanı gerektiğinde erkek beyni tarafından fetiş duygularla algılanabilir. Dolayısıyla Kim Kardashian’ın popo fotoğrafının neredeyse global bir fırtına yaratmış olması sürpriz değildir.

        Eskiden Brigitte Bardot “Ve Tanrı Kadını Yarattı” filminde, plajda kumlara uzanmış olan Roger Vadim’in yanına yaklaşıp ayağıyla suratına basarak kuma bastırınca aynı global fırtına kopmuştu. O zaman da heyecanlanan çevre, ayak fetişistleriydi. Bardot’nun bu hareketi, aynı zamanda kadın tarafından aşağılanmaktan zevk alan çevreyi de tetiklediği için global heyecanın düzeyi yüksekti.

        Federico Fellini, erkeklerin temelde basit olan bu tavırlarını çok iyi bildiği için birçok filminde kadınları fetişist obje olarak konumlandırıp kullanmıştır.Fellini’nin favori fetiş silahı göğüstür. Büyük göğüslü kadınları estetik biçimde vermiştir. Amarcord’da kadın, genç adamın yüzünü göğsüne bastırıp onu soluksuz bırakınca bu da bir fetiş nirvanası gibi algılanmıştı.

        Erkeğin, hemen her vücut kesiminden tahrikler çıkarma yeteneğine acıyabilirsiniz, hatta onun için üzülebilirsiniz, ama maalesef bu bir gerçektir. Belki de bir tabiat kanunudur. Bu yüzden erkeği manipüle etmeyi iyi bilen kadınların başarısız olmasına imkân yoktur. Kim Kardashian bunu iyi biliyordu, o da kalçasını sergileyip amacına ulaştı.

        Erkek kendi fetişinin, dolayısıyla kadının kölesidir. Bunu en iyi gösteren film sahnesi “The Graduate”dir. Sevgilisinin annesi, yani Anne Bancroft ile ilişkiye giren Dustin Hoffman kapıdan çıkıp gitmek üzereyken kadının naylon çoraplı bacaklarını görünce gitmekten vazgeçer ve tekrardan arzularının esiri olur.

        Mike Nichols bu sahnede Dustin Hoffman’ın yüzünü, kadının bacağından çekerek bu duyguları vurgular aslında. Şimdi günümüzün moda fetiş objesi kalçalar ve bunun uzun süre devam edeceği görünüyor. “Benim kalçam çok daha iyi” diyen birçok kadının ortaya çıkmaya başlayacağı belliydi. Bunların arasında beni en çok şaşırtan, Jennifer Aniston’un çıkışı oldu. Bunu ondan beklemiyordum nedense.

        O bu kalça sergileme işinde, “Ben ilkim, özür dilerim Kardashian” diyerek Rolling Stone Dergisi’nde yayınlanmış eski bir kapak fotoğrafını ortaya koydu. O fotoğraf, Kardashian’ın fotoğrafından çok daha estetik ve bence göstermediği yanlarıyla çok daha zevkli.

        Aniston’un kalçası, Kardashian’ınki kadar büyük olmayabilir, ama onunkinden çok daha güzel geldi bana. Bu arada femdom/fetiş çizgi dünyasının büyük ustası Sardax, kalça görüntülerinin femdom dünyasında özel önemi olduğunu düşünür ve büyük kalçalarını sergileyen kadın figürleri çizer.

        Ben de modaya uydum, kalça konusunda olağan şüphelileri aramaya başladım. Dikkatimi Mariah Carey çekti; baktım ki onun kalçası da neredeyse Kardashian’ınki kadar majestik görünümlü. Bir süre sonra onun kalçası, bu çılgınlığın favorisi olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ