Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Evlilikte 10’uncu yıl tehlikesi, Evlilik, Mutlu Evliliğin Sırları, Mutlu Çiftler

        ABD’nin Utah Eyaleti’ndeki Brigham Young Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre evliliğin çatırdama riskinin en yüksek olduğu, çiftlerin kendilerini en mutsuz hissettiği dönem 7’nci yıl değil! Psikologların 1957-1964 yılları arasında doğan 2 bin kadının katılımıyla yaptıkları araştırmada evlilerin kendilerini en mutsuz hissettikleri yılın 10’uncu yıl olduğu belirlendi.

        ÇANLAR 10’UNCU YILDA ÇALIYOR

        Psikologların, şimdiye kadar savunulan “Evlilikte en tehlikeli dönemeç veya kırılma anı 7’nci yıldır” tezini yalanlayan araştırmasına göre 10’uncu yılda tehlike çanları çalıyor. Araştırmaya katılan, 35 yıl ve daha uzun süredir evli olan kadınlara evlilikleriyle ilgili deneyimleri, iyi ve kötü dönemleri soruldu. Kadınların üçte ikisi “Evliliğim çok mutlu başladı ve bu mutlulukta istikrarlı bir düşüş yaşandı” dedi. Kadınlar en mutsuz dönemlerini 10’uncu yıl ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Bu dönemi atlatan 2 bin kadın, o dönemde eşlerle anlaşmazlığın kısa sürdüğünü; 15’inci yıldan sonra ise kocalarıyla daha az kavga ettiklerini ifade etti.

        ‘SORUNLAR KATLANILAMAYACAK HALE GELİYOR’

        Araştırma ekibinin başındaki Dr Spencer James, şunları söyledi: “Sorunlar 10’uncu yılda zirveye çıkıyor. Büyük olasılıkla çözülemeyen sorunlar katlanılamayacak hale geliyor. Bunlara çocukların sorumluluğu ve ev işlerinin ağır gelmesi de dahil. İnsanlar, ilk yıllardaki heyecanın ardından evlenerek hayatın sonuna kadar birine bağlanarak aldıkları sorumluluğun yükünü hissetmeye başlıyorlar.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ