Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Bizde yalan haber yok’, Elif Özkul kimdir?, Elif Özkul magazin, Cumartesi Sürprizi Elif Özkul, Gizem Sevinç Selvi haberleri

        Gizem Sevinç SELVİ/ HT CUMARTESİ

        Show TV’nin ilgiyle izlenen magazin programı Cumartesi Sürprizi’nin sunucusu Elif Özkul, doğallığı ve sempatik tavırlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Özkul, bir süre spor spikerliği yaptıktan sonra ekran yolculuğuna sunuculukla devam etmeye karar vermiş ve bu kararından son derece memnun. Ekibiyle birlikte “temiz magazin” mottosunu benimsediklerini ve buna göre haber yaptıklarının altını çizen genç sunucuyu yakından tanımak istedik, hayatını ve gelecek planlarını konuştuk.

        Hadi biraz kendini anlat.

        1988 yılında Erzurum’da doğdum, 26 yaşındayım. Yeditepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumaya başladım ama bitmedi, ben de İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’ne geçtim.

        Erzurum’da mı büyüdün?

        O dönemde babam Erzurumspor’da kaleciymiş, tesadüfen orda doğmuşum yani. Sonra yine babamın işinden dolayı bir süre Kütahya’da yaşadım. Sonrasında da hep İstanbul.

        Hayalin sunuculuk muydu?

        Evet, istediğim buydu. Daha doğrusu haber spikeri olmak istiyordum. Siyaset bilimini de dış haberlerde çalışmak için yazmıştım aslında ama sonra yürütemedim. Bu işi yapmak istediğime kesin karar verince de sunuculuk eğitimi almaya başladım ve başarılı oldum.

        Ve sonra Habertürk’te spor spikerliği...

        10 gün deneme çekimi yapıldıktan sonra ekrana çıktım, benim için büyük bir şans oldu.

        Şimdiyse bambaşka bir şey yapıyorsun, magazin programı... Nasıl gidiyor?

        Çok güzel gidiyor, reytinglerimiz çok iyi. “Haber spikerliği” diye başlayıp kendimi Show TV’de program sunarken buldum. Show Dünyası’nı sunuyordum. Ardından Cumartesi Sürprizi’ni sunmam için teklif geldi ve ben de kariyerim açısından faydalı olacağını düşünerek kabul ettim.

        Programa nasıl hazırlanıyorsun?

        Sabah 08.00’de kanalda oluyorum. Kahvaltı ettikten sonra haberlere bir göz gezdiriyorum. Ardından saçım yapılıyor. Makyajımı ise kendim yapmayı tercih ediyorum. Çünkü ağır makyajdan hoşlanmıyorum. Kendi yaptığım makyaj, daha rahat hissettiriyor.

        Günlük hayatında makyaj yapıyor musun?

        Çok az yapmayı tercih ediyorum.

        Programa dönersek...

        Saç ve makyajım bittikten sonra stüdyoya geçiyorum ve yayın başlıyor. 3 saat boyunca canlı yayında kalıyorum.

        Hangisi daha keyifli sence, spor spikerliği mi magazin programı sunmak mı?

        İkisi birbirinden çok farklı işler. Spor spikerliği benim ilk göz ağrım ve yapmaktan çok keyif alıyordum. Ama kendimi tekrar etmeye başladığımı fark edince yeni bir şey yapmak istedim. Tekdüze gitsin istemedim. O nedenle sunuculuk benim için daha keyifli olmaya başladı. Çok seviyorum işimi. Çok şanslıyım çünkü herkese nasip olmuyor sevdiği işi yapmak.

        Magazin senin için ne ifade ediyor?

        Aslında hiçbir şey ifade etmiyordu. Ama şimdi işim tabii ki.

        Magazin ve magazinciler eskisi kadar acımasız değil. Her şey çok daha saygı çerçevesinde ilerliyor gibi. Sen ne düşünüyorsun?

        Aynen. Zaten bizim yaptığımız magazin çok farklı. Ekipte de görüyorum, hiçbir şekilde yalan haber yapılmıyor. Buna çok dikkat ediyoruz, kimseyi incitmek istemiyoruz. Çok acımasız haberler, çok acımasız yorumlar yok artık.

        Son yıllarda spor insanlarından ziyade genç ve güzel kadınlar spor spikerliği yapıyor. Sence bu ne kadar doğru?

        Kadınların sunması erkeklerin daha çok hoşuna gidiyor bence. Ama spor geçmişi de olmalı, spordan hiç anlamayan birinin bu işi yapması bence çok doğru değil. Babam eski kaleci, futbolun içinde büyüdüm. Hep çok severek takip etmişimdir futbolu. Gerçi şimdi pek izlemiyorum, pek ilgim kalmadı.

        ‘1 YIL SONRASINI BİLMİYORUM’

        Kendini 10 yıl sonra nerede görüyorsun?

        Ne olacağını bilmiyorum. Haber spikerliği niyetiyle yola çıkıp magazin sunmaya başladım, bunu da tahmin edemezdim. Gelecek biraz da karşıma çıkan fırsatlarla şekillenecek, ben böyle görüyorum. 1 yıl sonrasını da 10 yıl sonrasını da bilmiyorum. Hayatı planlayarak yaşamayı sevmiyorum.

        Ekrandasın, popülersin hayranların çoktur.

        Erkek arkadaşın var mı? Hayır, kalbim boş.

        Adaylar için sorayım o halde, beraber olacağın erkekte ne arıyorsun?

        İlgili olması benim için çok önemli, düşünceli olmalı ama ayarlamaya kadar olan geçici ilgiden bahsetmiyorum. Dış görünüşten ziyade davranışlarını önemserim. Güven duymalıyım.

        3 soruda Elif Özkul

        Boş vakitlerin nasıl geçiyor?

        Kitap okuyorum, film izliyorum.

        Nasıl rahatlarsın, neler seni dinlendirir?

        Özel bir şey yok, müzik dinliyorum.

        Nerelerde takılmayı seviyorsun?

        Etiler, Bebek, Nişantaşı civarını seviyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ