Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul ‘Kentsel dönüşüm hayati bir operasyon’, Kentsel Dönüşüm

        HT GAZETE

        İkinci Kentsel Dönüşüm Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampusu’nda gerçekleştirildi. YTÜ ve Piri Reis Harita ve CBS Derneği’nin ortaklığındaki zirvenin ikinci gününde “Yerinde Dönüşüm-Yaşanabilir Kentler Sempozyumu” yapıldı. Yerel yönetim uygulama örnekleri konusunun işlendiği son oturumun başkanlığını Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı.

        Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının dünyadaki diğer ülkelere oranla daha yeni olduğunu belirterek, “Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci 2-3 yıllıktır. Dünyada başarıyla kentsel dönüşüm uygulamaları yapmış ülkeler var. Paris, Barcelona, Buenos Aires gibi. Bu şehirlerde kentsel dönüşüm can güvenliği için değil şehir estetiği, kültür, turizm gibi sebeplerle yapılıyor. Bizde ise can güvenliği için yapılıyor” dedi.

        Türkiye’de kentsel dönüşümün hayati önem taşıdığını aktaran Göksu, “Biz kentsel dönüşüme mekânsal operasyondan çok hayat kurtarma operasyonu olarak bakmak zorundayız. Bu noktada da 3 akıl; devlet aklı, siyasal akıl ve toplumsal aklın inşası çok önemli” diye konuştu. Göksu, “Esenler’de 159 bin bağımsız birim var. Bunların 100 bininin ivedilikle dönüştürülmesi gerekiyor. Biz şu an 23 binlerdeyiz” şeklinde konuştu.

        KABUL GÖRDÜK

        Zirvede bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise şunları söyledi: “Gaziosmanpaşa ilçesi olarak bizler Türkiye’deki kentsel dönüşümün çok iyi ve hızlı bir noktada olduğunu ve toplum tarafından kabul gördüğünü saptadık. Dönüşüm planlarının yapılmasına kentsel dönüşüm firmalarını da ilave ederek, kentsel tasarım çalışmalarını birlikte yürüttük. Sonuçta karşılaşacağımız zorlukları daha önceden test edip, yaptığımız planla öne çıkmış olabiliriz. Gördüğümüz de şu; birçok noktada halkımız kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyor.” İlçe belediye başkanları, Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ