Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın İşte rüyalarınızı kontrol etmenin yolları
        1

        Rüyalarınızı kontrol etmek sandığınızdan çok daha kolay. Daily Mail'e göre, dünyada yaşayan her sekiz kişiden biri kontrol edebildiği bir rüya görecek. Rüyalarınızı nasıl kontrol edebileceğinizi size anlatmadan önce, uykunun evrelerini bilmekte fayda var...

        2

        Uykuya daldıktan sonra farklı uyku aşamaları arasında gidip geliyoruz. Bu durumun ana sebebi, beyin dalgalarımızda meydana gelen frekans değişimleri.

        3

        Uykuya daldıktan sonra farklı uyku aşamaları arasında gidip geliyoruz. Bu durumun ana sebebi, beyin dalgalarımızda meydana gelen frekans değişimleri.

        7

        Bilim insanlarına göre, rüyalarını kontrol edebilen insanların en genel özellikleri; yaratıcı, problem odaklı ve sorumluluk sahibi olmaları.

        8

        Eğer bu özellikler sizde yoksa üzülmeyin çünkü bazı yöntemleri takip ederek herkes rüyalarını kontrol edebilir.

        9

        Yapmanız gereken en önemli şey: Rüyalarınızı hatırlayın. Geçmişte gördüğünüz rüyaları hatırlamak, size rüyalarınızda sürekli olarak karşılaştığınız temaları keşfetme şansı verecektir.

        10

        Örneğin bu iş için bir not defteri ayırabilirsiniz; uykudan uyandığınız anda o gün gördüğünüz rüyayı bu deftere yazın ve rüyanın ana temasını da mutlaka ekleyin. İlerleyen günlerde vakit buldukça rüyalarınızı okuyun ve onlarla olabildiğince aşina hale gelin.

        11

        Rüyalarınızın analizini yapın. Birkaç hafta günlük şeklinde rüyalarınızı yazdıktan sonra, yazdıklarınızı gözden geçirin ve gördüğünüz rüyalar arasında bağlantılar kurmaya çalışın.

        12

        Sürekli ortaya çıkan kişiler, gidilen yerler, karşılaşılan semboller veya sık sık rüyalarınızda deneyimlediğiniz eylemler gibi, tüm rüyalarınızın ortak noktalarını bulmaya çalışın.

        13

        Melatonin hormonunun rüya kontrolünde çok önemli bir payı olduğu bilinmekte. Bu hormon REM evresini tetikliyor ve rüyalarınızın daha canlı olmasını sağlıyor. Beyaz hardal, karalahana, badem ve ayçekirdeği en çok melatonin içeren besinlerden birkaçı.

        14

        Bir rüya belirtisiyle karşılaştığınız zaman bunun gerçek olup olmadığını kontrol edin. Örneğin sürekli rüyalarınızda gördüğünüz bir yüzü şu an görüyorsunuz. Bu bir rüya mı? Yoksa gerçek mi? Bu sayede, rüya kontrolü sağlamanız çok daha kolay olacaktır.

        15

        Zamanı baz alın. Saatinize bakın, gözlerinizi bir başka tarafa çevirin ve yeniden saatinize bakın. Yalnızca birkaç saniye mi geçmiş? Yoksa birkaç saat mi?

        16

        Rüya gördüğümüz esnada, beynimizin rakamlarla arası hiç iyi değildir. Eğer saatinize ikince kez baktığınızda aradan anormal bir sürenin geçtiğini görüyorsanız, o zaman rüyadasınız demektir ve onu istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz!

        17

        Süper güçlerinizi kullanın. Uçmayı deneyin veya ağzınızı ve burnunuzu kapatıp nefes almaya çalışın, bunları yapabiliyor musunuz? Cevap evet ise, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir.

        18

        Dış görünüşünüzü değiştirin. Karşınızdaki aynaya bakın ve kendinizi dilediğiniz gibi görün. Ellerinize bakın, eksik ya da fazladan parmak var mı? Cevabınız evet ise, kontrol edebildiğiniz bir rüyanın içerisindesiniz ve bu nedenle dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir.