Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 10’dan geriye sayarken

        ÇOCUKLAR İÇİN

        Rahmi M. Koç Müzesi’nde En Tatlı Noel Babam, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde Yetenekli Eller Atölye Çalışması; Oyun Hamuru Atölyesi, Pera Müzesi’nde Ahşap Üzerine Serigrafi, SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’nde Masal Kitabım ve Ankara Rahmi M. Koç Müzesi’nde yeni yıl konseptiyle bugün düzenlenecek Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi çalışmalarında, çocuklar 2015’e renkli ve ışıltılı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

        Yaratıcı çocuk aktiviteleriyle ailelere çeşitli alternatifler sunan Akmerkez, bu hafta sonu yine birbirinden eğlenceli etkinliklerle çocukları ağırlayacak. Bu hafta sonu minikler, yeni yıl çorapları (13.00-15.00) ve parlak güneş sistemi (15.00-17.00) yapacaklar.

        Prömiyeri KidZania İstanbul Eyüboğlu Şehir Tiyatrosu’nda yapılacak olan Çöps Çetesi Matrak Müzikal ile çocuklar kendilerini fantastik bir dünyada hissederken hayal güçlerini sınırsız olarak kullanacakları bir yolculuğa çıkacaklar. Gösteri bugün ve yarın 14.00’te.

        KidzMondo, yeni yıla özel çok avantajlı yılbaşı paketleri hazırladı. Büyük Paket seçeneğinde 2 çocuk ve 1 yetişkin giriş biletleri, 2’şer adet KidzMondo rozeti ve fotoğraf çerçevesi yer alıyor. Küçük Paket seçeneği ise 1 çocuk giriş bileti, 1’er adet KidzMondo rozeti ve çerçevesinden oluşuyor. Yılbaşı paketlerindeki giriş biletleri 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla istenilen zamanda kullanılabilir.

        KENTİN DİBİ

        Şehrin yeni yıl ışıkları

        İstanbul yeni yıla, Taksim Tünel arasının 68 bin ampulle ışıklandığı, Nişantaşı’nda 7 metrelik yeni yıl ağacının yer aldığı renkli ve ışıltılı bir görünümle girmeyecek bu sene... n Dünya şehirlerindeyse yeni yıl süslemeleri, ışıklandırmaları çoktan ortalığa döküldü. Yeni yıl ışıkları ve süslemelerin en göz alıcı olduğu şehirlerden biri New York’ta Rockefeller Binası önündeki geleneksel, 30 bin süsleme ve 45 bin LED ampulle parlayan dev yeni yıl ağacı... 16 bin el kesimi kristalden yapılan ve bu sene 10. kere, ünlü 5. Cadde üzerine asılan UNICEF’in kar tanesi süslemesi de şehrin yeni yıl simgelerinden biri. n Londra’nın ünlü caddelerinden Oxford Street, 1778 süs malzemesi (incik-boncuk da diyebiliriz), 750 bin LED ampul kullanılarak süslendi; Carnaby Caddesi’nde 100 tasarım markasının bir araya geldiği ışıklı bir festival alanı oluşturuldu; Covent Garden’daysa 150 bin parça ışıklandırma kullanıldı. n Hong Kong’ta her sene yılın son ayı düzenlenen ve yeni yıl gecesini de kapsayan Kış Festivali’nde, şehrin turizm kurulu tarafından süslenmiş dev bir ağaç yerleştiriliyor. n Paris’te ise bu sene 19. defa gerçekleşen Les Sapins De Noel Des Createurs isimli organizasyon ağaç süsleme işini moda tasarımı ile birleştiriyor. Her sene Chanel’den Stella McCartney’e, Diane Von Furstenberg’ten Christian Dior’a ünlü moda tasarımcıları ve markalarının imzasını taşıyan ağaçlar, sergilendikten sonra açık artırmayla satışa çıkıyor ve geliri kanserle savaş derneklerine aktarılıyor. n Şehrin genel görünümünü etkileyen bu sokak süslemelerini bu sene belki kolektif çalışmalarla, bir nevi “şehir hack”i projeleri şeklinde görürüz belki de, kim bilir?

        EV KUTLAMALARI

        Yeni yıl partisini evde verecekler için Sanemia kişiye özel partiler tasarlıyor, isteğe göre tatlı-şeker büfeleri hazırlıyor, hediyeler belirliyor, tam anlamıyla bir eğlence sunuyor.

        Japon mutfağının en ünlü lezzeti sushi, balık tutkunlarına farklı lezzet deneyimleri sunan Dardenia ile partilere renk katıyor. 6 farklı sushi çeşidiyle sushi zevkini doya doya yaşatan Dardenia Party Mix’te 48 parça sushi, partiyi renklendiriyor. n Dünyanın en iyi mutfaklarının püf noktalarını öğrenip, yeni yıl gecesine özel mönüler yaratmak için

        Akademi de bir workshop programı sunuyor. Ödüllü şef Mehmet Soykan ile yılbaşı kutlamalarına özel lezzetler hazırlamak için tarih 20 ve 21 Aralık. n Hasbro evde yılbaşı kutlaması planlayanlar için en eğlenceli kutu oyunlarıyla partilere hareket katıyor. Twister, Süper Doktor, Jenga Boom, Game of Life Star, Monopoly Milyoner, Monopoly Elektronik Bankacılık, Tabu, Tabu Junior ve Tabu XL, 31 Aralık’a kadar yüzde 20’ye varan indirimlerle satışa sunuluyor.

        10’DAN GERİYE SAYARKEN SERGİ

        Galeri Bohem, İtalyan ressam ve mimar Cesare Maremonti’nin He-Art adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Akdeniz’in sıcak renklerinden beslenen sergi, 29 Aralık’a kadar devam edecek. n Karikatürist Turhan Selçuk’un çizgileriyle Candide ya da İyimserlik Sergisi, 11 Ocak’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde... n Bakma isteği uyandıran ve bakınca keyif vermek dışında bir fonksiyonu olmayan estetik nesneler, fikirlerin bronza dökülmüş halleri... 12 sanatçıdan 12 bronz döküm yapıt, Fikir Dökümü sergisiyle, Teşvikiye’de ECNP (elacindoruknazanpak) Galeri’de 31 Ocak’a kadar görülebilir.

        KONSER / PARTİ

        Hilton İstanbul Bomonti’nin konukları, 2015’i Brooklyn Funk Essentials üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek özel bir partiyle kutlayacak. Lati Kronlund ve Papa Dee’nin performanslarıyla gerçekleşecek bu partide funk, caz, hiphop başta olmak üzere farklı müzik tarzları buluşacak.

        Yeni yıla Boğaz manzarasına karşı, Candan Erçetin konseri ile girmek isteyenler için adres, The Grand Tarabya.

        Renaissance Polat İstanbul Hotel mekanı Champions’da Pelin Yılmaz ve Orkestrası’nın muhteşem performansı ile yerli ve yabancı pop müzik eşliğinde yeni yıla eğlenceli bir merhaba diyeceksiniz. Daphne Restaurant & Grill’de ise sahne Hakan Yiğit ve Orkestrası’nın.

        Süperstar Ajda Pekkan muhteşem repertuvarı ve eşsiz sahne şovları ile yılbaşı gecesi,

        WOW İstanbul Hotels & Convention Center’da. Eda-Metin Özülkü, Ferda Anıl Yarkın, Sibel Alaş ve Hazım Körmükçü’den kurulu Ünlüler Orkestrası da sahnede olacak. n Popüler prodüktör ve DJ’ler Hilton Convention Hall 2’de sahnede olacak. Doğukan Manço ile başlayacak bu gecede yeni yıla Ozan Doğulu ile girilip; Ece Seçkin, Erdem Kınay ile eğlence devam edecek.

        2014 yılının en çok konser veren ve en çok dinlenilen sanatçıları arasında yer alan Sıla, 2015’e girerken Volkswagen Arena’da. Öncesinde Suzan Kardeş’in keyifli performansı ve 01.30’dan sonra da Suat Ateşdağlı ile After Party’de coşulacak. n Robin’s Nest Eco Lodge & SPA yılbaşı gecesi programında sahnede pop müzik şarkıcısı Mavi olacak.

        SAHNE ŞOVU

        Frank Sinatra’dan Marilyn Monroe’ya, Tony Bennett’ten Lady Gaga’ya, Amy Winehouse ve Charlie Chaplin’e kadar dünyanın en ünlü yıldızları, 360East Moda’da Hollywood tarzı bir yılbaşı yaşatacak. n Sezon boyunca her ay epey ses getiren gösterilere imza atan Nuri Harun Ateş, nam-ı diğer Kafası Karışık Kontrtenor, yılbaşı gecesi sürprizlerle dolu bir karşılama için garajistanbul sahnesinde. MEKÂN n Beyoğlu’nda hizmet veren The Public Hotel içerisinde yer alan 1901 Cafe & Bistro, lezzetli mönüsüyle yeni yılda ağızlarda muhteşem tatlar bırakacak. n Şehirli ve rahat tarzın, müziğin, sohbetin ve lezzetin bir araya geldiği Fiamma, şık ve samimi atmosferde enfes yemekler, seçkin şaraplar ve geceye renk katacak sürpriz müziklerle yeni yıla hazırlanıyor. n Yada Sushi yeni yıl gecesi için leziz spesyallerden oluşan bir fiks mönü yarattı. Yılbaşına özel DJ’in keyifli müziği de misafirlere tüm gece boyunca eşlik edecek. n İstanbul Boğazı’nın panoramik manzarasıyla beğeni kazanan Four Seasons Hotel Bosphorus ve Sultanahmet’in tarihi dokusuyla misafirlerini buluşturan Four Seasons Hotel Sultanahmet, canlı müzik performansları eşliğinde sunduğu özel mönülerini, yeni yılı sevdikleriyle karşılamak isteyenlerle buluşturuyor.

        TİYATRO PERFORMANS

        Dünyada yılın illüzyonisti seçilen ödüllü İngiliz Lee Alex, eğlenceli ve çarpıcı Magic Dreams şovuyla bugün (13.00 ve 15.00) ve 27 Aralık (14.00) tarihlerinde Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahneye çıkıyor.

        İş Sanat, sezonun ilk dans etkinliğinde Amerikan post-modern dans topluluğu Trisha Brown Dance Company’yi ağırlıyor. Gösteri bugün saat 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi’nde. n Altıdan Sonra Tiyatro ve Pangar ortak yapımı Soytarım Lear, 22 Aralık saat 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda sahneleniyor. “Soytarım Lear”dan... Christian Ghion yeni yıl ağacı. New York, Rockefeller Binası önündeki geleneksel Noel ağacı. Brooklyn Funk Essentials Sıla Faber-Castell Yaratıcılık Atölyesi KidzMondo

        SERGİ

        Galeri Bohem, İtalyan ressam ve mimar Cesare Maremonti’nin He-Art adlı sergisine ev sahipliği yapacak. Akdeniz’in sıcak renklerinden beslenen sergi, 29 Aralık’a kadar devam edecek. n Karikatürist Turhan Selçuk’un çizgileriyle Candide ya da İyimserlik Sergisi, 11 Ocak’a kadar Schneidertempel Sanat Merkezi’nde... n Bakma isteği uyandıran ve bakınca keyif vermek dışında bir fonksiyonu olmayan estetik nesneler, fikirlerin bronza dökülmüş halleri... 12 sanatçıdan 12 bronz döküm yapıt, Fikir Dökümü sergisiyle, Teşvikiye’de ECNP (elacindoruknazanpak) Galeri’de 31 Ocak’a kadar görülebilir. “Soytarım Lear”dan...

        TİYATRO PERFORMANS

        Dünyada yılın illüzyonisti seçilen ödüllü İngiliz Lee Alex, eğlenceli ve çarpıcı Magic Dreams şovuyla bugün (13.00 ve 15.00) ve 27 Aralık (14.00) tarihlerinde Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde sahneye çıkıyor.

        İş Sanat, sezonun ilk dans etkinliğinde Amerikan post-modern dans topluluğu Trisha Brown Dance Company’yi ağırlıyor. Gösteri bugün saat 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi’nde. n Altıdan Sonra Tiyatro ve Pangar ortak yapımı Soytarım Lear, 22 Aralık saat 20.00’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda sahneleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ