Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Sarıkamış'taki Ördek Gölü tamamen dondu Kars'ta termometreler -16'yı gördü Doğu'da dondurucu hava

        Meteoroloji yetkilileri batı bölgelerde sıcaklığın 2 ila 6 derece artacağını diğer bölgelerde değişiklik olmayacağını açıkladı. Öte yandan, havaların soğumasıyla Kars'ın Sarıkamış ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Ördek Gölü de tamamen buz tuttu.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 16, Ardahan'da 10, Erzurum ve Ağrı'da 9, Erzincan'da 8, Hakkari'de 4, Van ve Bitlis'te 3, Muş'ta ise 2 derece kaydedildi.

        Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 6, Van'da 4, Erzincan, Muş ve Hakkari'de 3, Bitlis'te 1, Kars ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 4, Erzurum'da 1 derece tahmin ediliyor.

        Kar kalınlıkları ise Erzurum'da 7, Ardahan'da 3, Kars'ta 2, Kop Dağı'nda 21, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 20 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 21, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de 21 santimetre ölçüldü.

        Yetkililer, bölge genelinde sis ve pus hadisesiyle buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

        16 İL HAFTAYA KAR YAĞIŞI İLE BAŞLADI

        Yurdun özellikle iç ve doğu kesimlerinde hava sıcaklıkları düşerken, 16 il haftaya kar yağışıyla başladı. Kayseri, Sivas, Yozgat, Bolu, Kars, Erzurum, Kastamonu Azdavay, Gümüşhane Şiran, Bayburt, Rize Çamlıhemşin, Karabük, Kütahya Simav, Niğde Bor, Nevşehir, Karaman ve Tokat'ta kar yağışı etkili oldu. Kar her zamanki gibi çocuklara büyük sevinç yaşattı. Çocuklar karda oynamanın keyfini yaşadılar.

        Kayakseverler de kar yağışı nedeniyle mutluluk yaşadı. Bursa ve Kocaeli'de kar yağışı olmazken, Uludağ'da kar kalınlığı 28 santimetreyi, Kocaeli Kartepe'de de 15 santimetreyi buldu. Kayseri Erciyes'te kayak pistlerinin karla dolarken, yer yer kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Kar kalınlıkları Kars ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 20, Sarıkamış Kayak Merkezi ile Kop Dağı'nda 15, Konaklı Kayak Merkezi'nde 21, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde 40 santimetreye ulaştı. Nevşehir'de Peribacaları, Karabük Safranbolu'da tarihi evler kar altında güzel görüntüler oluşturdu.

        Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde etkili olan kar nedeniyle 25 köy yolu kapandı. Birçok ilde kar yüzünden ulaşımda ise aksamalar yaşanırken, birçok kaza meydana geldi. Doğu Anadolu'da gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Ardahan'da yaşandı.

        Zonguldak'ta ise hızı saatte 39 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle 3-4 metrelik dalgalar mendireği aştı, Karadeniz'e akan derelerin taşıdığı çamurlu su, deniz yüzeyini kapladı. Diyarbakır'da da yoğun sis, kara ulaşımıyla beraber hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Birçok uçak seferi, yoğun sis nedeni ile iptal edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ