Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Bütün vücut tiplerine uyan kıyafetler
        1

        1. Göbeği açık bluzlar
        Bu tarz yarım bluzlar gerçekten de göbeğinizi tamamen açıkta bırakmak zorunda olmadan bütün vücut tiplerinde güzel gözükebilir. Vücudunuzu sıkıca sarmadan bel bölgenize dikkat çeken bluzlar ayrıca bacaklarınızın olduğundan uzun gözükmesini sağlayacaktır. Yüksek bel pantolon ya da eteklerle kombinleyerek kendinizi çok açık giyinmiş gibi hissetmeden şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

        2

        2. Yakasız ceketler
        Geniş omuzlarınız varsa klasik kesim bir ceketi kendinize yakıştırmayabilirsiniz. Ayrıca klasik ceketlerdeki daralan kesim vücudunuzun bazı bölgelerini sararak garip bir görünüme yol açabilir. Fakat düz bir çizgiye sahip olan yakasız ceketler vücudunuzu sarmadan şık bir stili tamamlamanıza yardımcı olabilir.

        3

        3. Vücudu saran elbiseler
        Dar kesim elbiselerden hoşlanmamanız bu elbiseler size yakışmayacak demek değil. İnce bir fiziğiniz yoksa vücudunuzu sarmak yerine toparlayacak kalın kumaşlar kullanarak güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz.

        4

        4. Pijama pantolonlar
        Kalçadan bileğe doğru daralan bu pantolonlar her bedendeki kadını oldukça şık ve rahat gösteriyor. Biraz daha düşük bel giyip üstüne yine rahat tarzınızı tamamlayacak bol bir bluz giyerek kombininizi oluşturabilirsiniz. Bu pantolonlar günlük giyim tarzına ait olsa da kesinlikle baştan savma gözükmüyor. Pantolonların paçası bileğin tam üstünde bittiği sürece topuklu ayakkabı giyerek bacak boyunuzun daha uzun gözükmesine yardımcı olabilirsiniz.

        5

        5. Bele oturan elbiseler
        Beli saran ve aşağı doğru bollaşan bu elbiseler kıvrımlı olmasanız da vücudunuza feminen ve çekici bir görünüm katacaktır.

        6

        6. Kalem etekler
        En şık görünüm için kalem eteklerinizi terzide vücudunuza göre ayarlatın. Bu sayede belinize tam oturan, kalçalarınızı ve bacaklarınızı doğru şekilde saran klasik ve şık bir parçaya sahip olacaksınız.

        7

        7. Düz kesim elbiseler
        Düz kesim elbiseler hakkında çok fazla farklı yorum yapılıyor fakat her vücut tipine uydukları tartışılamaz bir gerçek. Bu elbiseleri giyerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta vücudunuzun en geniş bölgesini sarmadan oturduğundan emin olmaktır. Bu elbiselerden birini aldığınız zaman terzinize gidip vücudunuzun en geniş kısmına göre ölçtürün ve fazla kumaşı çıkarttırın.

        8

        8. Kloş etekler
        Kalçalarınızı sarıp daha sonra bollaşan bu etekler sayesinde kalçalarınızın tam olarak nerede bittiğini ve bacaklarınızın başladığını anlamak neredeyse imkansız olacaktır. Eğer boyunuz kısa ise boyu dizinizin üstünde biten etekler almaya dikkat edin.

        9

        9. Boyfriend Jeanler
        Boyfriend kesim pantolonlar genellikle skinny jeanlere ya da taytlara göre vücudunuzu çok daha güzel gösterir. Bütün kıvrımları sarmak yerine bacağınızın genel şeklini ortaya çıkaran bu pantolonlar bacak kısmında bileklerinizde hafifçe daraldığında size en şık görünümü kazandıracaktır.

        10

        10. Tulumlar
        Bol tulumlar yerine vücut tipinize göre dikilmiş tulumları seçerseniz olduğunuzdan daha kilolu gözükmekten kolayca kurtulmuş olursunuz. Ayrıca mükemmel tulumlar da tıpkı boyfriend jeanlerde olduğu gibi bütün kıvrımlarınızı kavramak yerine vücudunuzun genel görünümünü ön plana çıkarmalıdır.

        11

        11. Etek-bluz takımları
        Elbiseler genellikle vücudunuzun üst kısmı ile birebir uyumlu kesime sahip olmadığı için sıkıntı yaratabilir. Bu problemden kaçınmak için iki ayrı parça şeklinde kombinlenmiş takımları kullanarak daha kolay, daha şık ve vücudunuzla daha uyumlu bir stile sahip olabilirsiniz.

        12

        12. Deri ceketler
        Deri ceketlerin her stili daha havalı ve çekici yapıcağı gerçeğini göz ardı etmemelisiniz. Mükemmel bir deri ceket bel bölgenizin ortalarında bir yerde bitmelidir. Uzun deri ceketler de havalı gözükse de bel bölgenizde biten kısa deri ceketler bacak boyunuzu uzun göstererek göğüs bölgesi geniş olan kadınlar için ideal bir dengeleyici olacaktır.